ΠΤ

Παναγιώτης Τουρκοχωρίτης

Αποκάλυψη – βόμβα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Documento: Η Ρώμη αποδίδει στην Αθήνα τις ευθύνες για το έγκλημα στην Πύλο

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση της ιταλικής ακτοφυλακής στο Documento και όσα καταλογίζει στην ελληνικές αρχές

NAUAGIOITALIA 1024x614 1

Η ιταλική ακτοφυλακή επιρρίπτει τις ευθύνες της διάσωσης των μεταναστών στις ελληνικές αρχές, καθώς σε απάντηση προς το Documento, οι Ιταλοί επιβεβαίωσαν –μέσω εντοπισμού της θέσης δορυφορικού τηλεφώνου που βρισκόταν στο πλοίο- ότι το σκάφος βρισκόταν στην περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης (SAR) της Ελλάδας, 60 μίλια από τις ελληνικές αρχές και 260 από τις ιταλικές.

Το ανατριχιαστικό όμως που προκύπτει από την ενημέρωση των ιταλικών αρχών προς το Documento είναι ότι οι ιταλικές αρχές είχαν ενημερώσει έγκαιρα τις ελληνικές οι οποίες με τη σειρά τους έστειλαν δύο παραπλέοντα εμπορικά πλοία για διάσωση για την οποία όμως δεν πήραν εντολή ποτέ.

Δηλαδή, οι ελληνικές αρχές είχαν όλες τις λεπτομέρειες, το πλαίσιο και γνώριζαν ότι απαιτείται διάσωση αλλά τους παρακολούθησε να πνίγονται.

Τα στοιχεία που μας δίνουν οι ιταλικές αρχές διαψεύδουν πλήρως το ελληνικό Λιμενικό και τις προφάσεις που χρησιμοποίησε από την πρώτη στιγμή, ότι δεν γνώριζε ότι απαιτείται διάσωση.

Το ιστορικό που περιγράφουν οι ιταλικές αρχές στο Documento έχει ως εξής: Η ιταλική ακτοφυλακή είχε λάβει e-mail το πρωί της Τρίτης 13 Ιουνίου που ανέφερε ότι υπήρχε πλοίο σε δυσκολία, χωρίς όμως να αναφέρεται η θέση του πλοίου αλλά μόνο ο αριθμός ενός δορυφορικού τηλεφώνου. Μετά τον εντοπισμό και την επιβεβαίωση ότι το σκάφος βρισκόταν σε περιοχή ελληνικής αρμοδιότητας, το ιταλικό Επιχειρησιακό Κέντρο παρείχε όλες τις πληροφορίες στην ελληνική ακτοφυλακή, παρέχοντας τις πληροφορίες που είχε για το πλοίο.

Έπειτα, η ιταλική ακτοφυλακή συνεχίζει να ενημερώνει τη θέση του δορυφορικού τηλεφώνου, ενώ μοιράζεται με τις ελληνικές αρχές τη θέση του πλοίου.

Ολόκληρη η απάντηση της ιταλικής ακτοφυλακής:

«Όσον αφορά τα νέα σχετικά με το αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στην περιοχή Έρευνας και Διάσωσης (SAR) της Ελλάδας, πρέπει να σημειωθεί ότι το Ιταλικό Συντονιστικό Κέντρο Θαλάσσιων Διασώσεων (IMRCC) ήταν δέκτης, το πρωί της 13ης Ιουνίου, ενός e-mail που ανέφερε την ύπαρξη ενός πλοίου σε δυσκολία, με περίπου 750 μετανάστες επιβιβασμένους. Δεν παρασχέθηκε θέση στην αναφορά, αλλά μόνο ο αριθμός ενός δορυφορικού τηλεφώνου που ήταν παρόν στο πλοίο.

Το Επιχειρησιακό Κέντρο της Ακτοφυλακής στη Ρώμη, έχοντας λάβει την επικοινωνία, ήρθε σε επαφή με τον αναγραφόμενο αριθμό, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε τις διαδικασίες για τον εντοπισμό του δορυφορικού τηλεφώνου.

Από εκείνη τη στιγμή, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο των ιταλικών θαλάσσιων διασώσεων συνεχίζει να ενημερώνει την τοποθεσία του δορυφορικού τηλεφώνου που βρισκόταν στο πλοίο, ενώ μοιράζεται τις επόμενες ώρες με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για έρευνα και διάσωση την θέση της βάρκας στην περιοχή ενδιαφέροντος, όπου στο μεταξύ εκείνοι (σ.σ. οι Έλληνες) είχαν κατευθύνει μερικές εμπορικές μονάδες».

EGGRAFO copy

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

mpakodimou zina sxolio

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

Για την αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα που έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη μετά τον σάλο που…

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

persefoni1

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για…