Αποκάλυψη Τσιόδρα: Το ΕΣΥ θα πιεστεί με μαθηματική ακρίβεια

Την εκτίμηση πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα πιεστεί με μαθηματική ακρίβεια εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο 31ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο.

5074956

Τις τελευταίες επτά ημέρες στις ηλικίες άνω των 55 ετών είχαμε περίπου 1.000 κρούσματα, δήλωσε και πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι που «σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πληρότητα των ΜΕΘ είναι 100% στη Δυτική Μακεδονία, 46% στην Κεντρική Μακεδονία, 40% στην Ήπειρο, 61% στην Αττική, 60% στη Θεσσαλονίκη και 40% στη Θεσσαλία.

Υπάρχει ακόμα επάρκεια, είπε, αλλά μια γρήγορη και επιθετική αύξηση της ζήτησης, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Και για αυτό δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε, επισήμανε ο επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται 100 εισαγωγές την ημέρα και αυτό θα ασκήσει πίεση στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα είπε ακόμα και σε άλλο σημείο σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός νοσηλευομένων υπολογίζεται γύρω στους 1.000.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα υπολογίζεται τουλάχιστον τρεις φορές πάνω και ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.437 ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 

(Με πληροφορίες από Efsyn)

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…