Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη της Washington Post: Τι έψαχνε το FBI στο σπίτι του Τραμπ

Η ομοσπονδιακή αστυνομία φαίνεται πως επιδίωκε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα

AP - Εφοδος στο σπιτιι του Τραμπ

Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιδίωκε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα όταν διεξήγαγε έρευνα στην κατοικία του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Washington Post χωρίς να τις κατονομάζει.

Δεν είναι σαφές ως αυτό το στάδιο εάν τα έγγραφα που αναζητούσε το FBI βρέθηκαν, κατά το δημοσίευμα.

Eν τω μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες, Πέμπτη, ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι νομικοί εκπρόσωποί του «συνεργάζονταν πλήρως» στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας, λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ τοποθετήθηκε δημοσίως για την έρευνα του FBI στην οικία του Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν την οικία του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν είχε αφαιρέσει αρχεία παρανόμως από τον Λευκό Οίκο κατά την αποχώρησή του, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μέρικ Γκάρλαντ τόνισε ότι ενέκρινε προσωπικά την απόφαση για τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ. Σημείωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από δικαστήριο να δώσει στη δημοσιότητα το ένταλμα λόγω «ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος» αφότου ο Τραμπ είχε γνωστοποιήσει την έφοδο πρακτόρων του FBI στο σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας.

Η επιβεβαίωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης ήταν μάλλον ασυνήθιστη, με δεδομένο ότι σπανίως συζητώνται από αξιωματούχους έρευνες σε εξέλιξη.

Η άνευ προηγουμένου έρευνα στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σηματοδότησε σημαντική κλιμάκωση σε μια από τις πολλές έρευνες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε σφοδρή κριτική και διαδικτυακές απειλές αυτήν την εβδομάδα, στον απόηχο της συγκεκριμένης έρευνας. Υποστηρικτές του Τραμπ και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατηγορούν τους Δημοκρατικούς ότι εκμεταλλεύονται την ομοσπονδιακή γραφειοκρατία για να βάλουν στο στόχαστρο τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) είχε κάνει γνωστό πως ένοπλος προσπάθησε να παραβιάσει εγκαταστάσεις του στο Σινσινάτι. Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά με έναν ύποπτο που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο Γκάρλαντ καταδίκασε τις επιθέσεις σε υπαλλήλους του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Δεν θα μείνω σιωπηλός όταν η ακεραιότητά τους δέχεται αδίκως επίθεση», τόνισε.

Απίστευτο περιστατικό στον ΟΣΕ: Έσπασε τουαλέτα και γυναίκα αντί για Λάρισα κατέληξε στο νοσοκομείο

ΟΣΕ τουαλέτα

Απίστευτο περιστατικό στον ΟΣΕ: Έσπασε τουαλέτα και γυναίκα αντί για Λάρισα κατέληξε στο νοσοκομείο

Δείτε τις εικόνες από την σπασμένη τουαλέτα του ΟΣΕ στον Βόλο

Γλέντι στα social media με το παραλίγο Τσέρνομπιλ… στο ΑΠΘ – «Ορατές οι πρώτες παρενέργειες στην Θεσσαλονίκη»

ΑΠΘ 1

Γλέντι στα social media με το παραλίγο Τσέρνομπιλ… στο ΑΠΘ – «Ορατές οι πρώτες παρενέργειες στην Θεσσαλονίκη»

«Αναρχικοί που είχαν πάει διακοπές στο Τσέρνομπιλ πίσω από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις», ήταν ένα από…

Διονύσης Ατζαράκης: Το βίντεο του για την μη καταδίκη του Ηλία Μίχου είναι η αντίδραση που είχαμε όλοι μας

Ατζαρακης

Διονύσης Ατζαράκης: Το βίντεο του για την μη καταδίκη του Ηλία Μίχου είναι η αντίδραση που είχαμε όλοι μας

«Φεύγω, θα σας στείλω φωτογραφίες απ' το εξωτερικό, ξέρετε πως έβγαζε ο Μίχος φωτογραφίες με…