Αποκάλυψη – Παλαιστίνιος πρέσβης: Άφωνος ο Δένδιας όταν του ζήτησα βοήθεια για τα παιδιά της Γάζας

Τι απάντησε ο πρέσβης στην ερώτηση του Documento που αποκάλυψε την αντίδραση του Νίκου Δένδια

4637346

Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής Μαρουάν Τουμπάσι προχώρησε σήμερα σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Παλαιστινιακή Πρεσβεία στην Αθήνα. Το Documento βρισκόταν εκεί και τον ρώτησε για τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με το Νίκο Δένδια, όπου του έθεσε το ζήτημα της μεταφοράς των τραυματισμένων παιδιών της Γάζας σε Ελληνικά νοσοκομεία. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν απάντησε στο συγκεκριμένο αίτημα, μας αποκάλυψε ο Παλαιστίνιος Πρέσβης.

Για τον Παλαιστίνιο πρέσβη οι λόγοι του αιτήματος ήταν ανθρωπιστικοί παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες που έχουν οι δύο χώρες. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μία παραδοσιακή φιλική χώρα. Παιδιά από τη Γάζα μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο όταν άνοιξαν τα σύνορα, εντούτοις τα αιγυπτιακά νοσοκομεία είναι γεμάτα. Ωστόσο αποκάλυψε ότι δεν πήρε κάποια απάντηση από τον Νίκο Δένδια.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης υποστηρίζει ότι τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν άδειες 100 κλίνες, έπειτα από επικοινωνία που είχε με Έλληνες γιατρούς. Επομένως για τον ίδιο το ζήτημα απαιτεί πολιτική απόφαση ενώ επανέλαβε ότι παρά τις πολιτικές διαφωνίες συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι.

Η Ερώτηση που του θέσαμε ήταν η ακόλουθη: «Τη Δευτέρα στη συνάντηση σας με τον κ. Δένδια του ζητήσατε τα ελληνικά νοσοκομεία να δεχθούν γυναίκες και παιδιά από τη Γάζα που έχουν τραυματιστεί. Ποια ήταν η απάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών;».

Μας έδωσε την εξής απάντηση:

«Είπα στον κ. Δένδια ότι θέλω να καταθέσω ένα αίτημα στην φιλική ελληνική κυβέρνηση, παρά τη κριτική μας σε κάποια από τα πολιτικά ζητήματα αλλά εξακολουθεί να είναι μία φιλική χώρα, ώστε να δεχθεί τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα. Μόλις το πέρασμα ανοίξει ανάμεσα σε Αίγυπτο και Γάζα. Αυτά τα παιδιά βρίσκονται στην Αίγυπτο και τα αιγυπτιακά νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα. Δεν είχα κάποια απάντηση αλλά το σημείωσε. Από χθες δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα όταν οι άνθρωποι το παρατήρησαν. Κάποια σωματεία γιατρών εξέφρασαν τη θέληση τους να βοηθήσουν σε αυτό το ζήτημα και μου είπαν ότι τα ελληνικά νοσοκομεία μπορούν να δεχθούν 100 παιδιά τη Παλαιστίνη. Δεν ξέρω ποια είναι η απόφαση του κ. Δένδια, ελπίζω να ακούσω μία θετική απάντηση από μία ανθρωπιστική άποψη. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός ανεξαρτήτως διαφωνιών καταλαβαίνουν τους ανθρωπιστικούς λόγους ανεξαρτήτως πολιτικών διαφωνιών, οι περισσότεροι στέκονται υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας.»

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρθηκε και στη φημολογούμενη ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ακούσει τον Ερντογάν να το αναφέρει. Μόνο ένας ε.α. ναύαρχος έκανε αναφορά σε αυτό το ζήτημα. Παράλληλα, τόνισε ότι η Παλαιστίνη σέβεται το Διεθνές Δίκαιο παντού, διότι «το χρειαζόμαστε ως Παλαιστίνιοι και καλούμε σε ειρηνική επίλυση βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ». Σημείωσε, ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συμφωνία βάσει του Διεθνούς Δικαίου», ωστόσο η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη Τύπου ο παλαιστίνιος πρέσβης έστειλε μήνυμα αγάπης και σεβασμού στον ελληνικό λαό. Και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…