Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Η ξαφνική υποστήριξη της Ελληνικής Λύσης στα κυβερνητικά σχέδια για την άλωση των ανεξάρτητων αρχών, σχετίζεται με σοβαρές εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις σε βάρος του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Βελόπουλου

mitsotakis velopoulos

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη  έφερε στο φως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Στέλιου Κούλογλου στο tvxs με τίτλο «Πώς ο Μητσοτάκης “κρατάει” τον Βελόπουλο μέσω φορολογικής υπόθεσης». που πιστοποίησε τη λειτουργικότητα των υπόγειων διαδρομών της ΝΔ τη Ν.Δ.

Η υπόθεση αφορά στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και έχει, σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου, άμεση σχέση με την ξαφνική υποστήριξη της Ελληνικής Λύσης στην κυβέρνηση και μάλιστα για να επιτευχθεί το «πραξικόπημα» στην ΑΔΑΕ προκειμένου να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά το σκάνδαλο των υποκλοπών και η αντιθεσμική εμπλοκή της ΕΥΠ.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Στέλιου Κούλογου, δημοσιογράφου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. η υπόθεση ξεκινάει το 2017, όταν μετά από σχετικό έλεγχο οι φορολογικές αρχές ανακάλυψαν ότι ο κ. Βελόπουλος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτη και παράνομη μέθοδο για να αποφύγει την πληρωμή του ΦΠΑ που αναλογούσε στις πωλήσεις των κεραλοιφών, που προωθούσε μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών του, μαζί με βιβλία.

Το βιβλίο είναι στο συντελεστή ΦΠΑ 6%, ενώ οι κεραλοιφές στο 24%. Οπότε οι φορολογικές αρχές έχουν κατηγορήσει την εταιρεία, η οποία ανήκει στη σύζυγο του κ. Βελόπουλου, ότι πουλούσε το σετ βιβλίο-κεραλοιφή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, εμφανίζοντας λανθασμένα και συνειδητά τις κεραλοιφές ως δώρο, ενώ αυτές ήταν το βασικό αγαθό προς πώληση.

Οι διαφορές στον ΦΠΑ μόνο για το 2017 ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, όριο πάνω από το οποίο πρέπει να ληφθούν μέτρα διασφάλισης των συμφερόντων του δημοσίου.

Πρόκειται για προληπτικά μέτρα- όπως η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών- τα οποία, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της υπόθεσης, θα έπρεπε να είχαν ήδη ληφθεί, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.

Θεωρείται επίσης περίεργο ότι δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί οι επόμενες χρονιές, στις οποίες είχε ακολουθηθεί η ίδια πρακτική για τον ΦΠΑ.

 

Ας σημειωθεί επίσης ότι πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με αποκρύψεις φορολογητέας ύλης και ΦΠΑ και επισύρουν ποινικές ευθύνες, πέρα από τη δέσμευση προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών.

Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος της φετινής χρονιάς το αδίκημα για το 2017 παραγράφεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν στο Tvxs, γίνεται προσπάθεια να μην ανοίξει ο σχετικός φάκελος μέχρι το τέλος του 2023 και να πάει στο αρχείο.

Θεωρούν ότι η φιλοκυβερνητική στροφή του κ. Βελόπουλου, χάρις στην οποία πέρασε το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών- να μην συγχέεται με την περί ου ο λόγος ΑΑΔΕ) η οποία θα απέδιδε ευθύνες και θα τιμωρούσε την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, αποτελεί μέρος συναλλαγής με την κυβέρνηση.

Η «Ελληνική Λύση», στην οποία τέθηκε υπόψιν της το θέμα, διαψεύδει τη σύνδεση της στάσης του κόμματος στη Βουλή με τα φορολογικά του κ. Βελόπουλου.

«Ο ίδιος ο πρόεδρος κατήγγειλε ότι τον κυνηγάει η εφορία αδίκως εδώ και χρόνια! Κανένας βουλευτής, κανένας πολίτης και κανένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να γνωρίζει τα προσωπικά δεδομένα του άλλου, υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες και δικαστήρια για προσωπικά -φορολογικά δεδομένα , αυτές θα κρίνουν!», δήλωσε  ο ευρωβουλευτής του κόμματος Εμ. Φράγκος.

Τον φάκελο της υπόθεσης χειρίζεται η ΥΕΔΔΕ (Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων) της Αττικής.

Η υπηρεσία είχε έρθει με αρνητικό τρόπο στη δημοσιότητα τον Αύγουστο, όταν ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας κ. Αντώνης Χαρίτωνος, έξη μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2021, έδωσε εντολή να αποδεσμευτούν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου, που φέρεται ως βασικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

 

Μάλιστα ο κ. Χαρίτωνος φέρεται να συνέταξε μόνος του και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του το έγγραφο που αναιρούσε τη σχετική έκθεση των υφισταμένων του και αρμοδίων να συντάξουν την έκθεση ελέγχου.

Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει έντονη δυσφορία εντός της υπηρεσίας και ανάλογη ατμόσφαιρα επικρατεί και σήμερα για την υπόθεση Βελόπουλου. Για την τελευταία, το Tvxs υπέβαλε ερώτημα στις φορολογικές αρχές για τις αιτίες της καθυστέρησης και τον κίνδυνο παραγραφής και θα δημοσιεύσει την απάντηση.

Οι κύκλοι που μίλησαν θεωρούν ότι η ΑΑΔΕ, και οι υπηρεσίες της όπως η ΥΕΔΔΕ, έχει εξελιχθεί σε μόνο κατ’ επίφαση ανεξάρτητη αρχή. Στην πραγματικότητα όλες τις κρίσιμες θέσεις έχουν καταλάβει στελέχη προσκείμενα στην κυβέρνηση της ΝΔ και έτοιμα να ακολουθήσουν τις οδηγίες της. Το Tvxs επικοινώνησε με την ΑΑΔΕ σχετικά με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την Αρχή, «θέματα, που αφορούν συγκεκριμένες φορολογικές υποθέσεις πολιτών ή επιχειρήσεων εμπίπτουν στις διατάξεις του φορολογικού απορρήτου. Τούτα δεν μπορούν να ερμηνευθούν ως επαλήθευση ή διάψευση όσων αναφέρονται στo ερώτημά σας».

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…