Αποκάλυψη – κόλαφος για τη Λίνα Μενδώνη: Στα χέρια του Στερν παραμένουν οι 161 αρχαιότητες

Στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του νεοσυσταθέντος Ιδρύματος Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού συμμετέχουν εκπρόσωποι της οικογένειας Γουλανδρή και του ιδιωτικού Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μαζί με τον 56χρονο δευτερότοκο γιο του Στερν, Έντουαρντ Στερν, και άλλο ένα μέλος των επιχειρήσεών του, τον Ρόναλντ Μπανγκς.

μενδωνη 0 2

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην ομιλία της στη Βουλή επανέλαβε ότι οι 161 αρχαιότητες που είχε στην κατοχή του ο μεγιστάνας του real estate και συλλέκτης Λέοναρντ Στερν –κανείς δεν γνωρίζει πώς και δεν αναφέρεται πουθενά αν ήταν προϊόν αρχαιοκαπηλίας δεδομένου ότι τα κυκλαδικά εδώλια μόνο στην ελληνικό χώρο δημιουργήθηκαν– θα «επαναπατριστούν».

Τελικά, όχι μόνο θα μείνουν στις ΗΠΑ για τουλάχιστον 25(+25) χρόνια ως δάνειο, αλλά παρότι βρίσκονται στην κυριότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εντούτοις τη νομή τους και την κατοχή  έχει ένα ίδρυμα που συστήθηκε στο Ντέλαγουερ, τον φορολογικό παράδεισο των ΗΠΑ.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά στο καταστατικό που η ίδια η υπουργός Πολιτισμός παρέδωσε τελευταία στιγμή στην εθνική αντιπροσωπεία -αν και έχει προκληθεί να το πράξει εδώ και μέρες – αποκαλύπτεται ότι οι αρχαιότητες παραμένουν ουσιαστικά και πρακτικά στον μεγιστάνα καθώς στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του νεοσυσταθέντος Ιδρύματος Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού συμμετέχουν εκπρόσωποι της οικογένειας Γουλανδρή και του ιδιωτικού Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μαζί με τον 56χρονο δευτερότοκο γιο του Στερν, Έντουαρντ Στερν, και άλλο ένα μέλος των επιχιερήσεών του, τον Ρόναλντ Μπανγκς.

Η αποκάλυψη από τη Δέσποινα Κουτσούμπα:

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!

Αγαπητοί βουλευτές που μόλις ψηφίσατε να περάσει η κατοχή 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων σε μια οφσορ εταιρεία στο Ντέλαγουερ, ξέρατε ότι στη Διοίκηση της εταιρείας αυτής είναι μέλος ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΣΤΕΡΝ;

Στη φωτογραφία η σύνθεση του ΔΣ της εταιρείας με έδρα του Ντέλαγουερ που τώρα ΚΑΤΕΧΕΙ τις 161 αρχαιότητες με τη βούλα της ΝΔ στη Βουλή.

Ο “φιλάνθρωπος εκατομμυριούχος” Στερν δίνει τις αρχαιότητες στον γιο του και σε άλλο ένα στέλεχος της εταιρείας του, με τις ευλογίες και την ψήφο των βουλευτών της ΝΔ. Κι αυτό το ονόμασαν “επαναπατρισμό” και “επιστροφή των αρχαιοτήτων”!

Και ναι μεν οι Γουλανδρήδες και οι Στερν, λογικό να κάνουν μπίζνες μεταξύ τους. Η Μενδώνη, ο Μητσοτάκης και οι βουλευτές της ΝΔ τι κερδίζουν από αυτό άραγε;

Ω_τι_ωραίο_πλιάτσικο!

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό