Αποκάλυψη Κικίλια: Ξέραμε στην κυβέρνηση ότι με το άνοιγμα των συνόρων θα είχαμε αύξηση των κρουσμάτων

Σε μια προσπάθεια να καλύψει την κυβερνητική επιλογή για άνοιγμα των συνόρων-διακινδυνεύοντας την αύξηση των κρουσμάτων-εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας  

5052713

«Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία απλή αύξηση που θα ελέγξουμε, από ένα δεύτερο υψηλό κύμα», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας στον ΑΝΤ1 προσπαθώντας για ακόμη μια φορά να μεταθέσει τις ευθύνες στους πολίτες για την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα.

Σε μια προσπάθεια να καλύψει την κυβερνητική επιλογή για άνοιγμα των συνόρων-διακινδυνεύοντας την αύξηση των κρουσμάτων-εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας προχώρησε μάλιστα στην αποκάλυψη (άθελα του) ότι «ξέραμε όλοι, και εμείς και οι επιστήμονές μας και οι ειδικοί, ότι με το άνοιγμα των συνόρων μας θα είχαμε μία μερική αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό ήταν γνωστό, είναι προφανές», τόνισε απόψε ο  Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στο χρήμα να θυσιάσει τον κόπο και τις προσπάθεια που έκαναν οι Έλληνες πολίτες το διάστημα των 42 ημερών για να μπορέσουν  να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα στην χώρα και να αντέξει το ΕΣΥ.

Ο Βασίλης Κικίλιας μάλιστα δικαιολόγησε το άνοιγμα των συνόρων, ενώ μετέφερε τις ευθύνες σε τυχόν ραγδαία αύξηση του κορονοϊου στην χώρα μας στου Έλληνες πολίτες, καθώς όπως ανέφερε «καταλαβαίνουν όλοι ότι με πρώτα από όλα τη δημόσια υγεία, τα ιατρικά πρωτόκολλα και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, πρέπει να επιβιώσει και η οικονομία και ο τουρισμός. Αυτό έχει διαφορά από το δεύτερο κύμα. Επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από εμάς, από την ατομική μας συμπεριφορά, από τους κανόνες της δημόσιας υγείας, ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση. Απαγορεύσαμε τα πανηγύρια. Είναι η φύση του event αυτού τέτοια…» τόνισε ο υπουργός Υγείας που συμπλήρωσε: «Να μην κλειστεί κανένας μέσα. Να χαρούμε τη χώρα μας, τις ομορφιές, τις θάλασσές της. Να κάνουμε το μπάνιο μας, αλλά να αποφύγουμε το συγχρωτισμό σε εξωτερικούς χώρους. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη ότι πρέπει να προσέξουμε όλοι»

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για μια ακόμη φορά για τήρηση των φυσικών αποστάσεων, μάσκα στους εσωτερικούς χώρους όταν πρέπει και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κανόνες υγιεινής και αντισηπτικά στα χέρια, όχι πάρα πολύς κόσμος σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούμε να προστατευθούμε και ειδικά μίλησε για τις ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται διπλή και τριπλή προσοχή, όπως είπε. Αν τηρηθούν όλα αυτά όπως ανέφερε «προφανώς έχουμε υπερπολλαπλάσιες πιθανότητες να τα πάμε καλά και αυτή τη δεύτερη φορά, εάν και εφόσον έχουμε δεύτερο κύμα».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο οριζόντιο lockdown και έκανε λόγο για δεύτερο πλάνο: «ένα Plan b, για τοπικά lockdown, για επιμέρους διορθώσεις, για PCR ενδεχομένως σε περισσότερους τουρίστες ή υποχρεωτικότητα. Είναι πράγματα τα οποία εξετάζουμε καθημερινά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία απλή αύξηση την οποία θα ελέγξουμε, από το να έχουμε ένα δεύτερο υψηλό κύμα, τόνισε και κατέληξε: «Νομίζω ότι είναι θέμα υπευθυνότητας των οργάνων της Πολιτείας, αλλά και ατομικής ευθύνης και των τουριστών μας και των πολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση και να έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…