Αποκάλυψη για τη δολοφονία στη Μάνδρα: Το θύμα θα δικαζόταν για φοροδιαφυγή σε μια βδομάδα

Ερευνούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του επιχειρηματία οι αρχές - Εξετάζονται μαρτυρίες από το οικογενειακό περιβάλλον του επιχειρηματία

6107323 1

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας επρόκειτο να δικαστεί σε λίγες μέρες ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, ο οποίος δολοφονήθηκε με μαφιόζικο τρόπο στη Μάνδρα το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο επιχειρηματίας επρόκειτο να δικαστεί στις 16 Φεβρουαρίου 2024, καθώς ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της «φοροδιαφυγής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με την μορφή της αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων για συναλλαγές ανύπαρκτες στο σύνολό τους, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ».

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνεται και ένας ακόμη επιχειρηματίας με τον οποίο ο κ. Γιαλιάς είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εξακολουθούν να ερευνούν τη μαφιόζική δολοφονία του επιχειρηματία. Ήδη στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ερευνήσουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του επιχειρηματία, ενώ εξετάζονται μαρτυρίες από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος.

Ο κ. Γιαλιάς ήταν ιδιοκτήτης των διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS, την BELLA GRECO με έδρα το Μιλάνο, που απασχολεί περισσότερους από 2000 εργαζόμενους. Ο επιχειρηματίας υπήρξε, επίσης, ιδιοκτήτης της ομάδας του ΑΟ Τρικάλων, της ΠΑΕ Πανελευσινιακός και είναι αυτός που ανέκτησε την ομάδα του Μανδραϊκού.

Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα, ο Γιαλιάς πέρα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κατοχής όπλων, ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων. Ο επιχειρηματίας ήταν επίσης ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της φορτοεκφόρτωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 είχε πέσει θύμα δολοφονίας και η πρώην σύζυγός του επιχειρηματία, επίσης στη Μάνδρα.

Η ανακοίνωση Κούγια

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζει ότι τα τελευταία 20 χρόνια ήταν νομικός σύμβουλος του Χρήστου Γιαλιά. Όπως αναφέρει, πριν λίγες μέρες η Δικαιοσύνη τον απάλλαξε «από μια ακόμη άδικη κατηγορία, την οποίαν του είχε προσάψει ο πρώην συνέταιρός του και παιδικός του φίλος, με τον οποίον τα τελευταία πέντε χρόνια είχαν οξυτάτη αντιδικία και στην οποίαν ο πρώην συνέταιρός του είχε προσπαθήσει να εμπλέξει με κακουργηματικές κατηγορίες την 22 μόλις ετών μοναχοκόρη του από τον πρώτο του γάμο»

Επίσης, όπως αναφέρεται η οικογένεια του επιχειρηματία του ανέθεσε να στραφεί κατά όσων «διαδίδουν συκοφαντικά γεγονότα γι’ αυτόν, όπως π.χ τη δήθεν διάπραξη από αυτόν του αδικήματος της τοκογλυφίας, του εμπορίου όπλων, του εμπορίου ναρκωτικών ή οιασδήποτε άλλης παράνομης συμπεριφοράς, αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα κανείς δεν κατηγόρησε τον αείμνηστο Χρήστο Γιαλιά για την διάπραξη οιασδήποτε εγκληματικής πράξεως, εκτός της οπλοφορίας, πράξη η οποία δικαιολογούνταν από την ανθρωποκτονία εις βάρος της αειμνήστου πρώτης συζύγου του, μητέρας των τριών παιδιών του και της πράξεως της ληστείας εις βάρος του ιδίου και της μητέρας του τέταρτου παιδιού του».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…