Αποκάλυψη Documento: «Κακοκαιρία» στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τις νέες αποκαλύψεις

H παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» με τον κατάλογο των παρακολουθήσεων, έδωσε μια κάποια λύση στα φιλοκυβερνητικά μμε για να σπάσουν την σιωπή τους και να μπορούν να σηκώσουν κεφάλι μετά την αμηχανία που τους προκάλεσαν οι αποκαλύψεις

tileorasi.kanalia

Ενώ μέχρι το μεσημέρι κυριαρχούσε η αμηχανία και απουσίαζε από τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ιστοσελίδων το σκάνδαλο και η λίστα των παρακολουθήσεων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ και όπου η είδηση εμφανίστηκε (πχ «Liberal») ήταν μέσω της δήλωσης Γεωργιάδη ότι φταίει ο Τσίπρας και άλλη δουλειά δεν είχε ο Μητσοτάκης, η παρέμβαση του Εισαγγελέα, έδωσε απάντηση στο δημοσιογραφικό ερώτημα «πως να το παίξουμε».

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα ψηλά δεν ανέβηκε, δεν απείλησε την κακοκαιρία που κατείχε την πρωτιά, παρότι ευτυχώς τελικά αποδείχτηκε ήπια.

Έπαιξε ως τέταρτη, πέμπτη, έκτη στη σειρά είδηση και αυτή ως «παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου» που «καλεί τον δημοσιογράφο να καταθέσει».

Ακόμη και η μισοδιάψευση του ρεπορτάζ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, δεν έτυχε θέσης στα ψηλά.

Με εξαίρεση τα «Νέα» και το «Βήμα» που χωρίς θόρυβο μεν, ωστόσο είχαν και σε καλή θέση σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Να χυθεί άπλετο φως στο ψηφιακό παρακράτος και τα πολιτικά-ιδιωτικά παρακλάδια του», αλλά και τη λίστα με τα ονόματα που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento.

Η «Καθημερινή» παρότι εμφανίζεται στον κατάλογο και ο διευθυντής της εφημερίδας, περιορίστηκε σε ένα μικρό σχόλιο με το οποίο ζητά «να διαλυθούν οι σκιές».

Το «Newsbomb» παρότι εμφανίζεται κι αυτό στον κατάλογο, καθώς φέρεται να παρακολουθούνταν ο υπεύθυνος του μιντιακού συγκροτήματος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έχει πρώτο θέμα το κόστος των μελομακάρονων.

Ενδεικτικά πρωτοσέλιδα το μεσημέρι της Κυριακής…

376517g 2

376517g 4
376517g 4a

376517g 5

376517g 6

 

376517g 7

376517g 8

376517g 1

376517g 3

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»