Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη-βόμβα στη Γαλλία: Ο Μακρόν έκανε πρόταση συνεργασίας στη Λεπέν

Πολιτικός σεισμός στη Γαλλία μετά από την αποκάλυψη της Libération για πιθανή συνεργασία των δύο «εχθρών»

AP22110691834701

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος απόψε στις 20.00, τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Μακρόν και τα κόμματα που τον στηρίζουν έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, στις εκλογές της Κυριακής και προσπαθούν να βρουν συμμάχους ώστε να υλοποιήσουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Νωρίτερα σάλος προκλήθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας Libération σύμφωνα με το οποίο η Λεπέν δέχθηκε πρόταση από τον Μακρόν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του Εμανουέλ Μακρόν με τους επικεφαλής των κομμάτων, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δέχθηκε την Τρίτη στο παλάτι των Ηλυσίων την επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν.

Η ακροδεξιά πολιτικός διαβεβαιώνει την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μακρόν συζήτησε μαζί της το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πληροφορία που δεν έκανε αμέσως γνωστή μετά την συνάντηση. Η Λεπέν εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν δικαιολογεί την επιλογή αυτή.

Επίσης, προσκεκλημένος στα Ηλύσια την Τρίτη, ο εθνικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, Φαμπιάν Ρουσέλ, είχε επισημάνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν οραματίζεται τη συγκρότηση μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» προκειμένου να βρει «τους τρόπους για να βγούμε από το πολιτικό αδιέξοδο στην Εθνοσυνέλευση», όπου οι μακρονιστές δεν κατάφεραν την Κυριακή να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…