Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη Bloomberg για Τουρκία: Για τις 14 Μαΐου «κλειδώνουν» οι πρόωρες εκλογές

Σε τέσσερις μήνες και, δη, στις 14 Μαΐου φαίνεται πως θα γίνουν οι εκλογές στην Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg.

ερντογάν 1

Στις 14 Μαΐου φαίνεται πως θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Ειδικότερα, το διεθνές μέσο, επικαλούμενο δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα επισπευσθούν και θα διεξαχθούν τον Μάιο αντί για την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία του Ιουνίου, αφήνοντας στην αντιπολίτευση της χώρας ούτε πέντε μήνες για να ορίσει έναν υποψήφιο.

«Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο αείμνηστος Μεντερές, στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας “αρκετά, ο λαός έχει τον λόγο”», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 1960 πριν εκτελεστεί, αναφέρεται συχνά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως πηγή έμπνευσης. Για αυτό και το εν λόγω σχόλιο του Τούρκου Προέδρου ερμηνεύτηκε ως ένα πιθανό σήμα για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Επιπλέον, και την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν που κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική για σχεδόν δύο δεκαετίες και αντιμετωπίζει μια εκλογική μάχη εν μέσω οικονομικής κρίσης, ανέφερε ξανά την πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών πριν από τον Ιούνιο. «Έχουμε πέντε μήνες, καμία στάση για πέντε μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη