Αποκάλυψη Βατόπουλου: Η επιτροπή είχε εισηγηθεί συνταγογράφηση των τεστ αλλά η κυβέρνηση την απέρριψε

Στη σοκαριστική αποκάλυψη πως ενώ η επιτροπή είχε εισηγηθεί συνταγογράφηση των τεστ από τον Φλεβάρη, η κυβέρνηση την απέρριψε για οικονομικούς λόγους, προχώρησε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Άλκης Βατόπουλος.

test3

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη που αφήνει έκθετη για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση προχώρησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Άλκης Βατόπουλος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, επιβεβαιώνοντας τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση, με ολοένα και μεγαλύτερες ελλείψεις σε ζωτικής σημασίας υλικοτεχνικές υποδομές όπως κρεβάτια ΜΕΘ και αναπνευστήρες την ώρα που κρούσματα, διασωληνώσεις ασθενών και θάνατοι αγγίζουν θλιβερούς αριθμούς, ο κ. Βατόπουλος προχώρησε στη σοκαριστική αποκάλυψη πως ενώ η επιτροπή είχε εισηγηθεί συνταγογράφηση των τεστ από τον Φλεβάρη, η κυβέρνηση την απέρριψε για οικονομικούς λόγους. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν πρέπει να γίνεται συνταγογράφηση των τεστ, ο κ. Βατόπουλος αποκάλυψε πως είναι αυτή είναι μια εισήγηση της επιτροπής που έχει τεθεί από τον Φεβρουάριο, ωστόσο η Πολιτεία το απέρριψε λόγω αύξησης του κόστους της συνταγογράφησης.

Παράλληλα, καθηγητής σημείωσε πως «πρέπει να αυξηθούν τα τεστ στους εργασιακούς χώρους, είναι ένα αντίβαρο στο άνοιγμα για της αγοράς». Όπως εξήγησε, πρέπει να γίνονται στους εργασιακούς χώρους κάθε βδομάδα. Αυτό, θα βοηθήσει στην επιτήρηση και στο να απομονώνονται γρηγορότερα τα κρούσματα.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τόνισε πως η επιτροπή υγειονομικά εκτιμά πως δεν είναι ασφαλές το άνοιγμα και πως πρέπει να μείνουν όλα κλειστά. Ωστόσο, υπογράμμισε πως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες σημαντικοί κοινωνικοί και οικονομικοί που δεν επιτρέπουν περαιτέρω καθυστέρηση του ανοίγματος της αγοράς.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Βατόπουλος η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αποτελεί προτεραιότητα της επιτροπής. Ενώ η εστίαση όπως είπε, θα αργήσει λίγο ακόμη και όπως σημείωσε θα ανοίξει όσο καλοκαιριάζει.

Μιλώντας για τα self test, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, λέγοντας πως είναι σε πειραματικό στάδιο και πως είναι ένα συμπλήρωμα σε αυτή τη φάση. Όμως, παρότι και στην αρχή υπήρχαν αρκετές επιφυλάξεις και για τα rapid test και παρότι πράγματι είναι χαμηλότερης ευαισθησίας από ότι τα μοριακά, τελικά αποδείχθηκαν πολύ σημαντικά για την επιδημιολογική πορεία.
 

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»