Αποκάλυψη Ανδρουλάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Ο Μητσοτάκης του ζήτησε να βοηθήσει να αλλάξουν τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσω της ΕΡΤ απόψε, απάντησε τον Πρωθυπουργό και διέψευσε τα όσα είπε, λέγοντας πως δεν είχε καμία θεσμική πρόσκληση

androulakis mitsotakis 1 960x600 1

Στον απόηχο των δηλώσεων  του Πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη για τις συναντήσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη που δεν έγιναν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το βράδυ της Τετάρτης, την απάντηση του μέσω της ΕΡΤ, ενώ αποκάλυψε και ένα σοβαρό παρασκήνιο από μια πτυχή του σκανδάλου των υποκλοπών που δημιουργεί νέα ερωτήματα για την ως τώρα στάση του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, κ. Ανδρουλάκης διέψευσε τα όσα είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως δεν είχε καμία θεσμική πρόσκληση και πως ο πρωθυπουργός  είναι σε μεγάλο αδιέξοδο. «Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν. Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς Μητσοτάκη περί απεύθυνσης πρόσκλησης στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ την επόμενη της εκλογής στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Συνέχισε λέγοντας πως η δεύτερη φορά που μίλησε με τον πρωθυπουργό ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο.«Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε

 

Ο Μητσοτάκης του ζήτησε να βοηθήσει να «φάνε» τον Μενουδάκο

Σύμφωνα με την εξιστόρηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «στο περιθώριο της παρουσίας μας εκεί, έρχεται ο πρωθυπουργός και μου λέει: “Γιατί δεν στηρίζετε την αλλαγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα; Αφού χρειάζονται 3/5, πρέπει να βοηθήσετε και εσείς να υπάρξει αυτή η αλλαγή”. Του απάντησα: “Βιάζεστε πάρα πολύ. Αν βιάζεστε τόσο, συνεννοηθείτε με τον κ. Βελόπουλο ή τον κ. Τσίπρα”». Ο κ. Ανδρουλάκης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, επισημαίνοντας ότι απάντησε έτσι «γιατί γνώριζα πολύ καλά το σκάνδαλο του Predator και μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει τον κ. Μενουδάκο λέγοντας συγχρόνως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα συγχωνεύσει και τις Αρχές».

Επιτελικό κράτος, που είναι μια παρέα φίλων

«Δεν μπορεί να μπαίνει ένας υπουργός στο υπουργείο με μια στρατιά μετακλητών αλλά αντίθετα πρέπει να συνοδεύεται από ελάχιστους συνεργάτες, χωρίς να αμφισβητείται η εσωτερική αξιοκρατία της δημόσιας διοίκησης στα υπηρεσιακά συμβούλια. Δεν μπορούν τα κόμματα να έχουν ένα μακρύ χέρι στα υπηρεσιακά συμβούλια. Πρέπει να σεβαστούμε τον δημόσιο υπάλληλο. Πρέπει να δώσουμε μπόνους παραγωγικότητας. Αξιολόγηση και αξιοκρατία» σημείωσε, συμπληρώνοντας: « Έχετε δει σε επιτελικό κράτος της Ευρώπης, ο άνθρωπος που το κινεί να είναι ο ανιψιός του Πρωθυπουργού;» διερωτήθηκε.

 

«Επιτελικό κράτος, που είναι μια παρέα φίλων, γνωστών και συγγενών που παίρνουν το κράτος ως λάφυρο. Στήνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών. Προσπαθούν να κρύψουν ευθύνες. Μοιράζουν το Ταμείο Ανάκαμψης σε ολιγάρχες για να έχουν καλή μιντιακή αντιμετώπιση» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο μοντέλο διακυβέρνησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αποστασιοποιήθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη

«Εννιά χρόνια μετά τη σύμβαση 717, η χώρα δεν έχει τηλεδιοίκηση. Ευθύνη των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ήταν να παραδώσουν το έργο και όχι να τσακώνονται ποιος έκανε τι και γιατί, για να μην παραδοθεί. Πώς βρέθηκε ένας άνθρωπος που δεν πληρούσε το ηλικιακό όριο σε αυτή τη θέση; Δεν είναι ένα κομματικό ρουσφέτι; Υπήρχαν καμπανάκια από εγχώριους και ευρωπαϊκούς παράγοντες, αλλά ο κ. Μητσοτάκης τώρα λέει: “Δεν ήξερα”» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης για την τραγωδία στα Τέμπη και χαρακτήρισε «συγγνώμη που έγινε με επικοινωνιακούς όρους» τη συγγνώμη του Πρωθυπουργού.

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…