Αποκάλυψη Πούτιν: Μόσχα και Ουάσινγκτον βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη Συρία

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για τη Συρία, παρά τις διαφορές τους όσον αφορά το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Bloomberg.

577f9bc71dc524aa5f8b5009

Στη συνέντευξη αυτή, που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων δύο ημέρες πριν από την έναρξη της συνόδου της G20 στην Κίνα, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον για τη Συρία είναι πολύ δύσκολες, αλλά βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

“Κατά την άποψή μου κινούμαστε σταδιακά προς τη σωστή κατεύθυνση”, σημείωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

“Δεν αποκλείω ότι μπορεί στο εγγύς μέλλον να συμφωνήσουμε πάνω σε κάτι και να δείξουμε τη συμφωνία αυτή στην παγκόσμια κοινότητα”, πρόσθεσε.

“Προς το παρόν, αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε, ωστόσο μου φαίνεται ότι προχωρούμε, όπως είπα ήδη, προς τη σωστή κατεύθυνση”, συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να καταλήξουν σε μια σημαντική συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία και για κατάπαυση του πυρός σε πανεθνικό επίπεδο στη Συρία, αλλά δήλωσαν ότι ομάδες και από τις δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να οριστικοποιήσουν τις σχετικές λεπτομέρειες για την επίτευξη της συμφωνίας κατά τις επαφές τους στη Γενεύη.

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Σιλιάνοφσκα

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Υποστηρίζει ότι η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από την ίδια δεν παραβιάζει…