Αποκάλυψη directnews.gr: Γνωστοί δικηγόροι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες εγγράφων από προανακριτική δικογραφία

Στην αποκάλυψη ότι δικηγόροι αγόραζαν απόρρητα έγγραφα από την προανακριτική δικογραφία για την απάτη-μαμούθ ύψους 500 εκατ. δολαρίων σε βάρος εκατοντάδων επενδυτών -μέσω αγοράς συναλλάγματος και ανταλλαγής νομισμάτων- που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Μάιο από την ΕΛ.ΑΣ...

5763f97c1dc524fd798b4712

…προκειμένου να ενημερώνουν τον φερόμενο ως εγκέφαλο, Γιώργο Δασκαλέα, για την πορεία της έρευνας, προχωρά το directnews.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα, έγγραφα από την ίδια δικογραφία επιχείρησαν επίσης να πουλήσουν και σε γνωστό εφοπλιστή ο οποίος μετείχε στην επενδυτική πυραμίδα και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους μηνυτές.

Όπως γράφει το direcrnews.gr, χαρακτηριστικές είναι οι νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες ενός στενού συνεργάτη (Σ) του εφοπλιστή και ενός δικηγόρου (Δ) που στο πρόσφατο παρελθόν διατηρούσε σχέσεις με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι συνομιλίες

Δ: 350 σελίδες, όλα τα mail του Δασκαλέα που τον κλείνουν μέσα με κάποιους συνεργάτες τους και συγκεκριμένα με τον C… και με μία Π… Τα ‘χουνε πάρει οι επίσημες Αρχές, οι ουκρανικές στα χέρια τους και τα δώσανε μέσω εισαγγελέα στις ελληνικές Αρχές. Αυτά τα έχουν οι ουκρανικές Αρχές και τα στείλανε μέσω υπουργείου Εξωτερικών, μέσα από τον εισαγγελέα. Όταν έχουμε υλικό προανακριτικό, το ένα κράτος στέλνει στο άλλο. Είναι επίσημες απομαγνητοφωνήσεις. Δεν είναι μαγνητοφωνήσεις ακριβώς. Είναι η κλοπή, νόμιμη κλοπή των mail του. Εάν αυτά τα βρω θα τον ενδιαφέρανε (τον εφοπλιστή) να τα στείλουμε; Να τα πουλήσουμε εννοώ.

Δύο μέρες αργότερα (από την πρώτη συνομιλία) ο δικηγόρος επικοινωνεί κα πάλι με τον συνεργάτη του εφοπλιστή και συζητούν για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αιτιολογηθεί η πηγή των εγγράφων αυτών.

Δ: Να του πεις ότι είναι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στην Οικονομική Υπηρεσία κάποιος που τα δίνει και θέλει τόσα. Εγώ θέλω 15… εσύ βάλε ό,τι θες… αν σου πει ναι και μας τα δίνει. Εγώ τα θέλω επί τόπου όμως.

Σ: Εγώ θα του πω θέλουν τρία τάλιρα… και όταν ότι μου πεις, θα σε πάρω τηλέφωνο και θα σου το απαντήσω εγώ…

Γιατί δεν έγινε η συναλλαγή

Τελικά η συναλλαγή δεν έγινε γιατί όπως καταγράφεται σε άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες είπε στο συνεργάτη του ότι το περίφημο στικάκι που περιείχε τα έγγραφα, το έχει και ένας πασίγνωστος ποινικολόγος ο οποίος «το παζαρεύει στον Δασκαλέα»!

Ο ποινικολόγος αυτός σε επικοινωνία που είχε με στενό συγγενικό πρόσωπο του Γ. Δασκαλέα ανέφερε τα εξής: «Λοιπόν άκου να δεις κάτι. Μπορώ να εξασφαλίσω όλο το κείμενο της μηνύσεως, 50 σελίδες που έχουν κατατεθεί στην Αστυνομία. Είναι πολύ σημαντικό. Η μήνυση αυτά που μας κατηγορούν στην Ασφάλεια. Λοιπόν αλλά ξέρεις εδώ υπάρχουν διάφορες πηγές. Έχω, δεν θα πω, έχω τι δική μου, μία από τις δικές μου. Λοιπόν, αλλά μου ζητάνε ένα μικρό αντάλλαγμα. Μπορούμε ή δεν μπορούμε; Κοίταξε, μου ζήτησαν 5, εγώ τους είπα δεν μπορώ. Λοιπόν αν μπορώ να τους το κατεβάσω 2 – 2,5 εκεί περίπου, θα το κάνω. Αν μου στείλεις δύο και θα τους πω, θα τους δώσε ένα 500αρικο σε μία εβδομάδα. Λοιπόν μόλις την πάρω αν μου τα στείλεις, εγώ θα έχω το απόγευμα αυτό το κείμενο. Πρώτο όροφο, άφησέ το σε ένα φάκελο…».

Πράγματι -όπως προκύπτει μέσα από τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες- στάλθηκαν στο γραφείο του ποινικολόγου που βρίσκεται στο Κολωνάκι, δύο χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν αρκετά για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή. Έτσι σε άλλη συζήτηση που είχε με το στενό συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου ως εγκέφαλου της πυραμιδικής απάτης, ο μεγαλοδικηγόρος λέει: «Άσε αυτό που κάνω δεν μ’ αρέσει αλλά τι να γίνει; Αφού πρέπει, έχουμε… Αυτοί, τους είπα δεν μπορώ αυτά τα, που μου ζήτησε. Είπα δύο δεν θέλουμε, κάτω από τρία δεν το δίνουμε. Τι να κάνω τώρα; Πες μου. Έχουμε τρία τουλάχιστον; Αν μπορείς και να το πάρω. Το θέλω πολύ αυτό. Και υπάρχει και κάτι άλλο. Μου είπανε τώρα, ότι εκτός από αυτό που είναι 51 σελίδες, υπάρχει και ένα μικρότερο που ήτανε που δόθηκε το καλοκαίρι. Το οποίο θα μου δώσουνε και αυτό. Λοιπόν είναι πολύ σημαντικό. Κάνε ότι μπορείς για να το πάρω. Το θέλω πολύ αυτό. Μόλις τα’ χω αυτά θα τους το στείλω αμέσως και θα γίνει η ανταλλαγή»…

Κάτω από αυτές τις κωμικοτραγικές συνθήκες διεξήχθη η προανάκριση για μία από τις μεγαλύτερες απάτες που έχει και διεθνείς προεκτάσεις αφού υπήρχαν και δεκάδες ξένοι πολίτες οι οποίοι επένδυσαν σε συναλλαγές επί νομισμάτων (σύστημα Forex) μέσα από ένα πλέγμα offshore εταιρειών του Γ. Δασκαλέα.

Για την ιστορία, ο τελευταίος κρίθηκε, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέος. Μαζί του προφυλακίστηκε και ο άλλοτε συνεταίρος του, Ιωάννης Λίτινας, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει πως είναι και εκείνος θύμα του συγκατηγορουμένου του και ότι με τα στοιχεία που ο ίδιος συνέλεξε και κατέθεσε στην αστυνομία έγινε δυνατόν να αποκαλυφθεί η μεγάλη κομπίνα.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό