Αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία: Καταθέτει ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης

Στην Εξεταστική Επιτροπή της βουλής για την Υγεία καταθέτει σήμερα το μεσημέρι, ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της μεταβίβασης του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης.

573adc861dc5249c5c8b477d

Ο Μαρτίνης αναμένεται να κάνει αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπής που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στον χώρο της υγείας από το 1997 έως και το 2014.

Αυτό άλλωστε είχε προαναγγείλει μέσω της εφημερίδας Documento. Όπως είχε δηλώσει, πρόκειται να μιλήσει με ονόματα υπουργών για την σκανδαλώδη υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν.

Σημειώνεται πως ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης, έχει προφυλακιστεί για μίζα 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία και για δεκάδες παροχές υγείας με σκανδαλώδεις εκπτώσεις στο «Ντυνάν» σε σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, η η οποία αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη λόγω της κηδείας του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αναμένεται να διερευνηθούν οι ευθύνες που οδήγησαν στη χρεοκοπία του νοσοκομείου, αλλά και στην αγορά του από τράπεζα, έναντι μικρού αντιτίμου.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε «σεντράρει» στην εφημερίδα Documento τα ονόματα τριών υπουργών Υγείας. Αυτά των Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Ανδρέα Λοβέρδου.

Σε ένα σημείο της συνέντευξής του στο Documento είχε πει: «Εγώ προφυλακίστηκα επειδή δήθεν πήρα μίζα το 1998. Για την οικονομία της συζήτησης εγώ θα πω ναι, τα πήρα, πράγμα που δεν συνέβη. Τι σχέση έχει αυτό και θα το κρίνει η Δικαιοσύνη με τους διορισμένους από τον κ. Γεωργιάδη και από τις κυβερνήσεις αυτές; Δικαιούται να διαπραγματεύεται οποιοσδήποτε πολιτικός με τραπεζίτη το νοσοκομείο;»

Μιλάτε για τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Λοβέρδο;

Βεβαίως, μιλάω για τους υπουργούς στους οποίους αναφέρθηκα και για τους οποίους η εφημερίδα σας ήταν η πρώτη που έγραψε κάτι.

Υπήρξε κάποιο σύμφωνο για την πώληση του «Ντυνάν» με τον κ. Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργός Υγείας;

Ναι, βέβαια, υπήρξε και δεν ήταν σύμφωνο αλλά μνημόνιο και μάλιστα τριμερές, δηλαδή μεταξύ του κ. Γεωργιάδη, εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς και εκπροσώπων των διορισμένων από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη.

Αντώνης Μπαλωμενάκης: Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρανόμησε στην υπόθεση του Ντυνάν

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο koutipandoras.gr, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης μεταξύ άλλων είχε δηλώνει μεταξύ άλλων πως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε «εκ του Νόμου, εξουσία να πάψει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου»

Μάλιστα, ο κ. Μπαλωμενάκης έχει χαρακτηρίσει ως «τεράστιο σκάνδαλο τη μεταβίβαση του “Ερρίκος Ντυνάν” σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Τέλος, όπως είχε σχολιάσει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «όλα θα ειπωθούν με ονόματα, ποσά και επώνυμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Και εκεί κανείς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, για το διαχρονικό σκάνδαλο του “Ερρίκος Ντυνάν”».

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Χαριτσης 5

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Στις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις αναφέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης, στο κυριακάτικο σημείωμά του στο…

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

joebiden

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες. Κάλεσε τους…

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

τραμπα αποπειρα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με…

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

6255833

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

Από το ανακαινισμένο κελί της VIP, σε θάλαμο μαζί με δεκαπέντε άτομα και «τούρκικη» τουαλέτα,…