Newsroom

Newsroom

Αποκαλύψεις για την ΕΡΓΟΣΕ – Ενέκρινε έργα τηλεδιοίκησης δύο ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Mία νέα συγκλονιστική αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις ενέργειες της ΕΡΓΟΣΕ δύο ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

ergose treno

Μία νέα αποκάλυψη που σχετίζεται με τις χρόνιες καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου έρχεται στο φως με αφορμή το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη – Η ΕΡΓΟΣΕ, όπως μεταδίδει το «Open», είχε εγκρίνει, δύο μέρες μετά και το μοιραίο συμβάν, κονδύλια για έργα που είχαν σταματήσει, όπως ήταν αυτό της τηλεδιοίκησης. Συγκεκριμένα, στις 2 Μαρτίου μέσα από τα δύο έγγραφα της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΡΓΟΣΕ θα δινόταν έγκριση για έργα τηλεδιοίκησης. Ειδικότερα, στο πρώτο έγγραφο εγκρίνεται πολύ συγκεκριμένη δαπάνη, η οποία και αφορούσε την ανάταξη και αναβάθμισης του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας.

Στο δεύτερο, σχετικό και εσωτερικό έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ γίνεται λόγος για ένα αντίστοιχο, δεύτερο έργο το οποίο αφορά την κατασκευή ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης τηλεπικοινωνιών και συστήματος ETCS στη γραμμή Λάρισα – Βόλος. Τα κονδύλια αυτά είχαν καθυστερήσει αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να συμβεί και το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πολλά που ΔΕΝ έχουν γίνει στο σιδηροδρομικό δίκτυο και καταδεικνύει την ανετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς τις απαραίτητες διαδικασίες και να ολοκληρωθούν κομβικής σημασίας υποδομές για την ασφάλεια των επιβατών που μπαίνουν στα τρένα σε ολόκληρη τη χώρα.