Αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά: Πως εμπλέκεται ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων

Νέες αποκαλύψεις φωτιά βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την εμπλοκήη του του προέδρου…

Νέες αποκαλύψεις φωτιά βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την εμπλοκήη του του προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο. Σε δημοσίευμα του το περιοδικο Spiegel εμπλέκει εκ νέου τον γερμανό βιομήχανο στην υπόθεση των δωροδοκιών στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, την περίοδο εκείνη ο Γκρίλο ήταν οικονομικός διευθυντής του τμήματος εξοπλισμών της RHEINMETALL και παράλληλα διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας STN ATLAS.

Τα νέα στοιχεία που επικαλείται το Spiegel βασίζονται σε τριμηνιαίες εκθέσεις του τότε εκπροσώπου της εταιρείας στην Αθήνα, Πάνου Ευσταθίου, με αναλυτική καταγραφή των δραστηριοτήτων της Stn Atlas  στην Ελλάδα. Όπως υποστηρίζει ο κ. Ευσταθίου, μόνον από το ύψος της προμήθειάς του η ηγεσία της Stn Atlas  θα έπρεπε να είχε γνώση για τη δωροδοκία. Αυτό ακριβώς διαψεύδει ο κ. Γκρίλο.

Σε μια από αυτές τις εκθέσεις, με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2000, γίνεται αναφορά σε συνάντηση του κ. Γκρίλο και δύο μάνατζερ της Stn Atlas  κατά την επίσκεψη τους στην Αθήνα με τον τότε γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα.

Ως αντικείμενο της συνομιλίας Γκρίλο – Kάντα η έκθεση αναφέρει την “πορεία και τις προτεραιότητες (Status und Prioritäten) τρεχόντων προγραμμάτων της Stn Atlas  στην Ελλάδα”.

Σε επικοινωνία που είχε το Spiegel με τον κ. Γκρίλο, ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών δήλωσε απλά ότι δεν θυμάται. Επειδή από τότε έχουν περάσει 14 χρόνια. Επιμένει όμως ότι για “τις υποτιθέμενες δωροδοκίες” δεν είχε καμία γνώση.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…