Αποκαλύψεις από τον Πρίγκιπα Harry: Είχα προειδοποιήσει τον CEO του Twitter για την επίθεση στο Καπιτώλιο

«Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του άφηνε χώρο στην ενορχήστρωση ενός πραξικοπήματος», είπε χαρακτηριστικά. Ο Jack Dorsey δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής δημόσια στις αποκαλύψεις.

255110793 923618334946628 1514045831657143851 n

Σε μεγάλη αποκάλυψη προχώρησε ο πρίγκιπας Harry, καταγγέλλοντας ότι είχε προειδοποιήσει τον CEO του Twitter, Jack Dorsey, ότι στις ΗΠΑ θα ξεσπούσε πολιτική αναταραχή – μόλις μια μέρα πριν την επίθεση στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, από φανατικούς οπαδούς του Trump.

Tην προειδοποίηση αυτή, την είχε στείλει όπως ισχυρίζεται ο Δούκας του Σάσσεξ μέσω email προς το Dorsey: «Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του άφηνε χώρο στην ενορχήστρωση ενός πραξικοπήματος», είπε χαρακτηριστικά.  

Συγκεκριμένα, είπε πως, είχε εκφράσει μέσω email στον κ. Dorsey την ανησυχία του για ενδεχόμενο πραξικόπημα, τονίζοντας πως το Twitter μέσω των σχολίων που φιλοξενούσε τροφοδοτούσε τη βία: «Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του επέτρεπε σε ομάδα ανθρώπων να καλέσουν για πραξικόπημα», ανέφερε αρχικά για να σημειώσει μάλιστα πως: «Του είχα στείλει ένα e-mail, την προηγούμενη της 6ης Ιανουαρίου. Μετά συνέβη ό,τι συνέβη. Δεν έχω νέα από τον Dorsey έκτοτε».

Ο Jack Dorsey δεν έχει απαντήσει δημόσια μέχρι στιγμής στις αποκαλύψεις αυτές.

Οι παραπάνω αποκαλύψεις από τον Δούκα του Σάσσεξ, γίνανε ενόψει συζήτησης στο γνωστό τεχνολογικό φόρουμ “RE:WIRED”, με θέμα το αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενισχύουν την παραπληροφόρηση και το διαδικτυακό μίσος – με τον ίδιο να επικαλείται την προσωπική του εμπειρία προκειμένου να καταδείξει το γεγονός ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, όπως είπε, δεν έκαναν αρκετά για να αποτρέψουν το φαινόμενο. 

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τόσο ο πρίγκιπας Χάρι, όσο και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι στηρίζουν την εξυγίανση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν στοχοποιηθεί στο Twitter. Πριν από δύο εβδομάδες, μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων είχε ισχυριστεί ότι το 70% του διαδικτυακού μίσους κατά του Harry και της Meghan παράγεται μόλις από 55 λογαριασμούς στο Twitter.

Στο τεχνολογικό φόρουμ “RE:WIRED”, ο Harry αποκάλεσε την παραπληροφόρηση που διασπείρεται από τα social media «μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση».

«Υπάρχει μίσος, διχασμός και ψέματα. Αυτό δεν είναι σωστό», τόνισε.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το BBC, η επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά την υπόθεση της εισβολής στο Καπιτώλιο κάλεσε περισσότερους στενούς συνεργάτες του Τραμπ να καταθέσουν, μεταξύ αυτών και ένας πρώην υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου, με στόχο να διαλευκανθεί αν ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Περισσότεροι από 670 άνθρωποι κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση.

Δείτε το βίντεο

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους