Αποκάλυψε «ατζέντα» ο Ανδρουλάκης: Παράθυρο επιστροφής σε… Βενιζέλο – Διαμαντοπούλου

«Ορθάνοιχτο παράθυρο» επιστροφής για τον - εκδιωγμένο από τη Φώφη - Ευάγγελο Βενιζέλο

Συνταγή «ανανέωσης» αλλά με παλιά υλικά φαίνεται ότι επιφυλάσσει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Άννας Διαμαντοπούλου.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega απαντώντας σε ερώτηση για το ποιοι χωρούν στο κόμμα υπό την ενδεχόμενη ηγεσία του, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε ότι χώρος υπάρχει για όσους «έχουν προσφέρει στο παρελθόν, έχουν ένα δείκτη υψηλής αξιοπιστίας και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό». Με λίγα λόγια ο Ν. Ανδρουλάκης όχι μόνο δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά αντίθετα άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα.

Απαντώντας σε ερώτηση το ενδεχόμενο επιστροφής στελεχών που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «τα στελέχη που έφυγαν για λόγους καρέκλας και όχι πολιτικούς λόγους», δεν έχουν θέση.

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή»

«Η παράταξή μας είναι πληγωμένη, δε θα ακολουθήσω δρόμο έντασης. Θέλω μια ειρηνική νίκη. Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής. Να κοιτάξουμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», υπογράμμισε.

Για το κλίμα που επικρατεί, για την ηλικιακή ανανέωση, ο Νίκος Ανδρουλακης πρόσθεσε:

«Δεν μπαίνω σε χαρακτηρισμούς, σε απαξίωση. Τον τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό», ανέφερε αρχικά.

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Ανανέωση είναι η δημοσία συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πολιτικός «χώρος» των παλιών στελεχών και το όνομα «ΠΑΣΟΚ»

Σχετικά με την διάθεση επιστροφής παλιών στελεχών του κόμματος, και για το κατά πόσο θα δοθεί πολιτικός χώρος στα εν λόγω στελέχη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως, «χώρο έχουν στην παράταξη όσοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό. Τα στελέχη που έφυγαν για λόγους καρέκλας, αξιακά, δεν μπορούμε να τους δεχτούμε πίσω».

Για το ζήτημα των «επιστροφών» στελεχών που έχουν ταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε πως θα υπάρξουν συνομιλίες με την κοινοβουλευτική ομάδα που θα σχηματιστεί και θα συναποφασίσουν.

«Συνομιλούμε με την προοδευτική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο. Θα εισηγηθώ και η κοινοβουλευτική ομάδα θα συναποφασίσει μαζί με εμένα», ξεκαθάρισε.

Για το όνομα ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως, «Μπορούμε και το όνομά μας να έχουμε και το σύμβολό μας να έχουμε. Έχω μια πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα. Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και ο ήλιος θα υπάρχει και συμπαράταξη θα είμαστε. Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».

Το βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις – «Να μην εργαλειοποιείται το προσφυγικό»

«Είτε αφορά τα δυτικά Βαλκάνια είτε την Τουρκία θα υπάρχει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, πρέπει να υπάρξει ομοφωνία, ωστόσο οφείλουμε να επαναφέρουμε το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και σε ό,τι αφορά τους φορολογικούς παράδεισους, πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία στους φόρους. Η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όσο αφορά στο προφυγικό, η λύση είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία του 2016 για να μην εργαλειοποιεί το προσφυγικό. Όπως κάνει για παράδειγμα ο Λουκασένκο. Η Τουρκία είναι από τις χώρες που υπονομεύουν την συμφωνία του Δουβλίνου», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Η «επόμενη μέρα»

«Έχουμε μία ηγεσία που θα φτιάξει ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που δεν αυτοκαθορίζεται, ο κόσμος θα μας δώσει μεγάλο διψηφιο ποσοστό. Αν τα πράγματα πάνε σωστά, είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε μεγάλο διψήφιο ποσοστό το οποίο θα μας φέρει ξανά πρωταγωνιστές έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εάν όμως, πάρουμε χαμηλό ποσοστό, ο λαός μάς στέλνει μήνυμα αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με την επόμενη μέρα του κόμματος αλλά και τα ποσοστά στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Δεν πρόκειται να συζητήσω ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα αν δεν υπάρχει λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς και όχι οι δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει με καθαρό πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα των εμβολιασμών αλλά και των προστίμων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε αντίθετος.

«Βιώνουμε τραγικές στιγμές με το εμβόλιο ενώ κάποιοι λαοί το έζησαν χωρίς το εμβόλιο. Πρέπει να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά να επικρατήσει το COVID PASS και όχι το πρόστιμο. Ο εμοβλιασμός πρέπει να επεκταθεί στο δημόσιο, σε δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με κόσμο», δήλωσε.

Οι σκέψεις για debate

Για ένα δεύτερο debate μεταξώ των δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε πως ο ίδιος επιθυμεί την διεξαγωγή του.

«Oι όροι ανακοινώθηκαν πριν 10 ημέρες, και μόνο ο πρώην πρωθυπουργός δεν τους δέχθηκε. Ανακοινώνω δημόσια πως θέλω debate με τους όρους που έγινε και με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους μου στη δημόσια τηλεόραση, με έναν δημοσιογράφο από όλα τα μεγάλα κανάλια», κατέληξε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

Το συγκινητικό «αντίο» στην Άντζελα που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Ήταν διασταύρωση Αμαζόνας και πριγκίπισσας της Disney»

«Μακάρι να μπορούσες να δεις πόσο σε αγαπούσαν σε όλο τον κόσμο».

ΚΚΕ για Άδωνι: «Υπουργός νούμερο» – Χαμός στη Βουλή με τις προκλητικές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο

ΚΚΕ για Άδωνι: «Υπουργός νούμερο» – Χαμός στη Βουλή με τις προκλητικές του δηλώσεις για το νομοσχέδιο

«Είδαμε έναν υπουργό πανικόβλητο που προσπαθεί να καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και…