Newsroom

Newsroom

Αποχωρούν οι ουκρανοί στρατιώτες από την Κριμαία – δείτε φωτογραφίες

Εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να αποχωρήσουν από την Κριμαία έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Στο μεταξύ, η απόφαση…

1 2

Εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να αποχωρήσουν από την Κριμαία έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Στο μεταξύ, η απόφαση αυτή φαίνεται να ελήφθη, καθώς νωρίτερα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να καταλάβουν την ουκρανική ναυτική βάση στη Φεοντόσια, μία από τις λίγες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που συνέχιζε να φέρει την ουκρανική σημαία.

Όπως ανέφερε ο Βλάντισλαβ Σελέζνιοφ, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, οι Ρώσοι επιτέθηκαν στη βάση από δύο πλευρές. Η επιχείρηση διεξήχθη με ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ελικόπτερα. Όπως τόνισε, περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες χρησιμοποιώντας αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και έδεσαν τα χέρια των αξιωματικών. Τρία φορτηγά που μετέφεραν Ουκρανούς στρατιώτες δεμένους χειροπόδαρα αναχώρησαν δύο ώρες αργότερα από τη βάση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Η κατάσταση στην Κριμαία είναι περιπεπλεγμένη. Γνωρίζετε ότι τις τελευταίες ημέρες πλοία κατελήφθησαν και στη συνέχεια κατασκέχθηκαν από τους Ρώσους, παρά το γεγονός ότι όλοι οι διοικητές είχαν διαταγή να χρησιμοποιήσουν τα όπλα», παραδέχθηκε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ιγκορ Τενιούχ.

Πρόκειται για την τρίτη παρόμοια επίθεση τις τελευταίες 48 ώρες.

Την ίδια ώρα, στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία έχει αναπτύξει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, επισημαίνοντας πως μπορεί να απειληθεί η περιοχή της Υπερδνειστερίας, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε το 1990. Παράλληλα, αντάρτες που δεν αναγνωρίζουν τη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση, δηλώνουν έτοιμοι για μάχη, ενώ ήδη σε 189 ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις έχουν υψωθεί ρωσικές σημαίες.

Δείτε φωτογραφίες 





 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…