Newsroom

Newsroom

Αποχώρηση με βόμβες για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Σε κρίσιμη ιστορική καμπή με έντονα τα χαρακτηριστικά της αβεβαιότητας εισέρχεται ο Παναθηναϊκός μετά την απόφαση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να…

Σε κρίσιμη ιστορική καμπή με έντονα τα χαρακτηριστικά της αβεβαιότητας εισέρχεται ο Παναθηναϊκός μετά την απόφαση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να ανακοινώσει την αποχώρηση του ιδίου και της οικογένειάς του από τον σύλλογο, ύστερα από 32 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ο κ. Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε πως το μερίδιο (54,7%) των μετοχών που βρίσκονται στα χέρια της οικογένειάς του θα παραμείνει αδρανές ενώ γνωστοποίησε ότι τα προσκείμενα σε αυτόν έξι μέλη του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου αποχωρούν, γεγονός που μεταβιβάζει την ευθύνη για τις τύχες του συλλόγου στην μέχρι πρότινος μειοψηφία.
Οι ανακοινώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη συνοδεύτηκαν και από σκληρές διαπιστώσεις τόσο για το επίπεδο αξιοπιστίας του ελληνικού πρωταθλήματος όσο και για τις νοσηρές σχέσεις μερίδας οπαδών με τις διοικήσεις των ΠΑΕ.
Δεν συνεργάστηκα ποτέ με εκείνους τους οπαδούς που θέλουν να παρασιτούν εις βάρος της ομάδας, “να προσλαμβάνονται ως ασφάλειά μου, να τους βγάζω από τη φυλακή και να τους δίνω φθηνά εισιτήρια”, είπε ο Γ. Βαρδινογιάννης, αναγνωρίζοντας τη στάση του ως “λάθος” που ωστόσο θα το επαναλάμβανε.
Ενα ακόμη τέτοιο “λάθος”, είπε, ήταν ότι δεν προστάτευσε ποτέ την ομάδα στο παρασκήνιο. “Το 2005 είχαμε τρεις ισοπαλίες στην έδρα μας και χάσαμε το πρωτάθλημα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλους τρόπους. Και ο τρόπος στην Ελλάδα να πάρεις ένα αποτέλεσμα είναι γνωστός. Πληρώνεις και το παίρνεις”, είπε.
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ελπίζει ότι στο μέλλον θα βρεθεί κάποιος σοβαρός αγοραστής να αναλάβει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον Ανδρέα Βγενόπουλο, αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά, θέλοντας να καταδείξει πως αυτός ήταν η αιτία που ο Παναθηναϊκός οδηγείται αυτή την ώρα στο χείλος του γκρεμού.
Μλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ έδωσε ελαφρυντικά στον Νικόλα Πατέρα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
Η πρώτη του τοποθέτηση: “O Παναθηναϊκός είναι σε δύσκολη καμπή και ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κάποιος παίρνει πρωτοβουλία. Θέλω να δώσω μία λύση στο πρόβλημα. Πολύ εύκολα μπορούσα με άλλους τρόπους να περάσω τα μηνύματα μου, αλλά θέλω να δώσω απαντήσεις, να πω ορισμένα πράγματα. Θα κάνω μία σύντομη αναδρομή στα όσα έγιναν, για να αποκατασταθούν ορισμένα γεγονότα.
Τον Μάρτιο του 2010 έγινε ένα έκτακτο ΔΣ, όπου άρχισε μια αντιπαράθεση για το θέμα της ΑΜΚ. Το έκτακτο είχε σκοπό να γίνει μία αύξηση 15 εκατομμυρίων, για να καλυφθούν οι ανάγκες της ΠΑΕ.
Εκείνη τη χρονιά είχε επισημανθεί η ανάγκη και παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου η ζημιά δεν καλύφθηκε. Μέχρι τότε είχαμε ξοδέψει 150 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 50 δις δραχμές. Δεν εξετάζω το πως. Τέλος Απριλίου έγινε μία συνάντηση με μένα, τον Πατέρα και τον Βγενόπουλο. Βρεθήκαμε οι τρεις μας για να συζητήσαμε τα προβλήματα μεταξύ μας σε οικονομικά θέματα και να δώσουμε λύση.
Με τον Ανδρέα και τον Νίκο είχα ελάχιστες επαφές. Σε εκείνη την κουβέντα είχαμε καλό κλίμα. Εγώ έθεσα δύο θέματα, επέμενα στην απόλυση του Κώστα Αντωνίου, τον θεωρούσα και τον θεωρώ αποτυχημένο και υπεύθυνο για όλες τις αποτυχημένες μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Το δεύτερο κομμάτι ήταν να επιλεχθεί μία καλύτερη διοικητική λειτουργία, με σκοπό να μην γίνεται υπέρβαση. Είναι δύσκολο για τον κάθε μέτοχο όταν καλείται εν αγνοία του να καλύψεις τρύπες που δημιουργούνται. Στο θέμα του Αντωνίου ήταν αντίθετος ο Πατέρας. Η συζήτηση δεν τελείωσε και είπαμε να ξανασυναντηθούμε.
Υπολογίζαμε εγώ και η οικογένεια μου ότι θέλαμε 30 εκατομμύρια για να βγουν οι δύο χρονιές. Εμείς θα βάζαμε περίπου 18. Εμείς θέλαμε εγγυήσεις ότι δεν θα βρεθούμε πάλι μπροστά σε νέα έκπληξη. Μετά συζητήσαμε από αρκετές εβδομάδες και Νίκος μου είπε ότι θέλει να παραιτηθεί, γιατί έχει κουραστεί. Τονίζω ότι ποτέ δεν είπα για κακοδιαχείριση από την πλευρά του, αυτό το τονίζω για να λήξει αυτό το θέμα. Το μόνο που είπα ότι δεν ήμουν σύμφωνος να γίνονται συνεχώς υπερβάσεις στον προϋπολογισμό όταν ομόφωνα είχαμε απόφασίσει κάποιον προϋπολογισμό. Αυτή ήταν η μόνη διαφορά μας.
Εγώ αιφνιδιάστηκα, με παρακάλεσε όμως να μην το γνωρίζει κανείς μέχρι να το πει επίσημα και το σεβάστηκα και τον στήριξα. Μετά στο ΔΣ τέθηκε θέμα επόμενου προέδρου και είπα στον Ανδρέα και τον Νίκο ότι δεν έχω κάποιον στο μυαλό μου. Ο Ανδρέας είπε και είχε δίκιο ότι έπρεπε να βρούμε κάποιον στο Δ.Σ Ο Ανδρέας πρότεινε στον Μάνο Μαυροκουκουλάκη και του είπα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά τελικά δεν προχώρησε.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε επαφές με τον Ανδρέα και το μόνο που ζήτησα ήταν εγγυήσεις ότι δεν θα βρεθώ προ εκπλήξεως. Ζήτησα μόνο να φύγει ο Κώστας Αντωνίου και έδωσα το ελεύθερο να βρουν όποιον θέλουν, αρκεί να είχα δικαίωμα βέτο αν τον έκρινα ακατάλληλο”.
“Φτάσαμε σε απαράδεκτες καταστάσεις”
Συνεχίζοντας, περιέγραψε κάθε… συνάντηση που είχε με τους Βγενόπουλο και Πατέρα και το τι ειπώθηκε μεταξύ τους.
Το βράδυ του Αγίου Πνεύματος, είχα μία έντονη κουβέντα με τον Ανδρέα, η συμπεριφορά του δεν ήταν αναμενόμενη από πλευράς μου, την οποία έκρινα μη σωστή. Κατά την προσφιλή τακτική του όποτε είχαμε μια μη συμφωνία, μέσω συγκεκριμένης επιστολής και εφημερίδας, πέρασε τα θέση του και άρχισε επικοινωνιακό πόλεμο.
Ετσι έκατσα και συνέταξα την επιστολή μου, με την οποία απεύθυνα κάλεσμα σε όλους τους μετόχους. Μετά ακολούθησε η γνωστή εφημερίδα, βρείτε ποια είναι, βγήκε με πρωτοσέλιδο συμφωνία ή πόλεμος. Ο Παύλος και ο Θανάσης, που ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν πρόεδροι, και έχουν προσφέρει τα περισσότερα, δέχτηκαν πίεση από μερίδα του κόσμου και έκαναν πίσω.
Άρχισα επαφές με όλους με τους μετόχους και πρόεδρο κοινής αποδοχής. Έγινε μία προσπάθεια να επανέλθει ο Νίκος Πατέρας. Οι δύο όροι που έθεσε για να επανέλθει, ζήτησε τεχνικό διευθυντή τον Κόντη και αντιπρόεδρο τον Κανελλόπουλο. Η ιστορία συνεχίστηκε και φτάσαμε να αντιμετωπίζουμε απαράδεκτες καταστάσεις. Δεν λέω μόνο για τα συνθήματα. Τον Σεπτέμβριο και αφού νιώσαμε την πίεση του κόσμου, χαρίσαμε το 25% για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο. Τότε στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου είχαμε συμφωνήσει ότι στις επόμενες ΑΜΚ θα συμμετείχαμε 30%, θα ήμασταν μειοψηφία στο ΔΣ και στο τέλος του έτους, ο Ανδρέας Θα έπαιρνε το ποσοστό μας”.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Βαρδονιογιάννη, ρεπορτάζ, αντιδράσεις, βίντεο και παραλειπόμενα στο site του SendraGoal
http://www.ethnos.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…