Newsroom

Newsroom

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή λόγω των δηλώσεων Δένδια

Οξύνεται η κόντρα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια, εξαιτίας των δηλώσεων του τελευταίου στην…

lafazanis vouli

Οξύνεται η κόντρα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια, εξαιτίας των δηλώσεων του τελευταίου στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής της Βουλής, στην οποία ήταν παρών και ο κ. Δένδιας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, έθεσε θέμα παραίτησης του υπουργού με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Δένδια ως «απαράδεκτες» και «με τις οποίες συνδέει εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ-EKM με τα φαινόμενα τρομοκρατίας και επίσης τον ισχυρισμό ότι ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM βρίσκεται σε μετάβαση προς τη νομιμότητα!», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Λαφαζάνης όμως αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Δένδια εναντίον δικαστικών λειτουργών «που εγκαλούνται για τη στάση τους σε συναφείς υποθέσεις τρομοκρατίας».

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «ζητήθηκε η δημόσια ανασκευή των δηλώσεων με αφορμή την ειδική συζήτηση για την αστυνομία που εκτυλίσσεται στη Διαρκή Επιτροπή. Ο κ. Δένδιας όχι μόνο δεν ανασκεύασε τις δηλώσεις του, αλλά πυροδότησε περαιτέρω την πολιτική αντιπαράθεση. Με βάση την εκτίμηση για την συμπεριφορά του Υπουργού, το σύνολο των βουλευτών της Κ.Ο. που συμμετέχουν στην διαρκή επιτροπή αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεοπτικής εκπομπής αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δείτε σχετικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραίτηση Δένδια

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…