Αποχή-«βόμβα» συμβολαιογράφων από μεταβιβάσεις ακινήτων – Αντιδρούν στη μετατροπή τους σε «εισπράκτορες ΤΑΠ»

«Οι συμβολαιογράφοι είμαστε όλοι με χάπια»

4924290

Στην απόφαση να απέχουν για έναν, τουλάχιστον, μήνα από τις συμβολαιογραφικές πράξεις μεταβιβάσεων ακινήτων προχώρησαν οι Συμβολαιογράφοι, αντιδρώντας με έντονο τρόπο στην απόφαση να μετατραπούν σε «εισπράκτορες» του ΤΑΠ και να το αποδίδουν με τη σειρά τους στους δήμους.

Σε ανακοίνωσή τους μετά την έκτακτη γενική συνέλευση, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων αναφέρει:

«Σε συνέχεια της χθεσινής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και της κατά πλειοψηφία ληφθείσας απόφασης, σας ενημερώνουμε, ότι από σήμερα 05.04.2022, απέχουμε από παντός είδους μεταβιβαστική πράξη ακινήτων (στην οποία απαιτείται η προσάρτηση βεβαιώσεων μη οφειλής Τ.Α.Π.) και από τη σύνταξη και υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, δηλ. μέχρι και την 04.05.2022. Κατά το διάστημα της αποχής, σε έκτακτες περιστάσεις δύναται να χορηγηθεί άδεια για την κατάρτιση μεταβιβαστικής πράξης ακινήτου μόνον κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Περαιτέρω, ορίστηκε ως ημερομηνία σύγκλησης νέας Γενικής Συνέλευσης για επανεξέταση των θεμάτων και λήψη αποφάσεων η 09.05.2022».

«Είμαστε όλοι με χάπια»

Από την πλευρά του ο συμβολαιογράφος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι η πίεση που δέχονται οι συμβολαιογράφοι είναι τεράστια, αφού τους έχει επιβληθεί τεράστιος όγκος ευθυνών.

«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν αντέχουν άλλο οι συμβολαιογράφοι να κάνουν τους υπαλλήλους του Δημοσίου και οι υπάλληλοι του Δημοσίου να κάθονται. Αποφασίστηκε η αποχή από κάθε σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων και δηλώσεων για έναν μήνα με αίτημα την απεμπλοκή μας από την αυτεπάγγελτη αίτηση για την έκδοση του ΤΑΠ και τη διαδικασία της εγγυοδοσίας και όποια άλλη εμπλοκή στη διαδικασία αυτή»

«Είμαστε όλοι με χάπια» σχολίασε μάλιστα ο κ. Αναγνωστόπουλος, απαντώντας στη δημοσιογράφο Ανθή Βούλγαρη για το ότι έχουν πέσει πολλά «στις πλάτες» των συμβολαιογράφων».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…