Newsroom

Newsroom

Το αποχετευτικό σύστημα στη Μύκονο, νούμερο ΙΙ – Γέμισε (ξανά) λύματα ο Πλατύς Γιαλός

Ο «Κατακουζηνός» ξαναχτύπησε! - Δείτε το βίντεο με τις εικόνες ντροπής στον Πλατύ Γιαλό

5135272

Για δεύτερη φορά φέτος ο δημοφιλής Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο «πνίγηκε» στα λύματα, αφού ξεχείλισε ξανά το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΜ φέρνοντας στην επιφάνεια λύματα που κατέληξαν στην θάλασσα, όπως αναφέρει το τοπικό mykonoslivetv.gr.

To περιστατικό λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά με απόσταση μόλις λίγων μηνών αφού το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και τον περασμένο Ιούλιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι και τα δύο περιστατικά υπερχείλισης συνέβησαν εν μέσω τουριστικής περιόδου, σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας.

Σύμφωνα με το mykonoslivetv, το επικαλείται μαρτυρία υπαλλήλου στην περιοχή,  η πλαζ ήταν γεμάτη από κόσμο και άδειασε. Διαρροή μη επεξεργασμένων λυμάτων σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες και στο Γλυφάδι Αλεομάνδρας από σπάσιμο αγωγών αποχέτευσης με αποτέλεσμα να γεμίσουν απόβλητα βίλλες και η θάλασσα στην περιοχή Κόστα Ήλιος. Λόγω της υπερβολικής και σε πολλές περιπτώσεις αυθαίρετης- δόμησης σε συνδυασμό με την αυξημένη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού το αποχετευτικό δίκτυο δέχεται μεγάλο φορτίο, με αποτέλεσμα να φτάνει στα όριά του.

Σημειώνεται ότι στην παραλία υψώθηκε κόκκινη σημαία για να αποτραπεί η κολύμβηση.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους