Απογοήτευσε ο Τραμπ με την ομιλία του στο Νταβός – Τον αποδοκίμασαν μετά την επίθεση του στα ΜΜΕ (video)

«Μοχθηρά» και «ψευδή» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια ενός άτυπου διαλόγου που είχε με τον Κλάους Σβαμπ, διοργανωτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες του κοινού.

5a6b4f501dc52452088b4585

«Πάντα είχα καλές σχέσεις με τον Τύπο όταν ήμουν επιχειρηματίας. Όταν έγινα πολιτικός, συνειδητοποίησα σε ποιο βαθμό ο Τύπος μπορεί να είναι μοχθηρός και ψευδής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Αμέσως το κοινό αντέδρασε και άρχισε τις επιδοκιμασίες.

Η Άνια Σίφριν, καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Κολούμπια παρακολουθούσε την ομιλία έξω από την αίθουσα. Η ίδια φορούσε ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Δεν είναι πρόεδρός μου». «Ακούστε με. Αυτός μιλάει για “fake news”!» άρχισε να φωνάζει μόλις τον άκουσε.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του για «ψευδείς ειδήσεις», ως σχόλιο για τις πληροφορίες των New York Times ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει τον Ιούνιο του 2017 την απόλυση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.


Τραμπ: «Πρώτα η Αμερική»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέφερε σήμερα το μήνυμά του «Πρώτα η Αμερική» στην παγκόσμια ελίτ λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα κάνουν πια τα στραβά μάτια» σ’ αυτό που περιέγραψε ως άδικες εμπορικές πρακτικές.

Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος εδώ και 18 χρόνια εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που απευθύνθηκε στο ετήσιο κογκλάβιο των πλουσίων και των ισχυρών στο Νταβός της Ελβετίας, κλείνοντας τη σύνοδο κορυφής με μια ομιλία στην οποία τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ανοικτές για μπίζνες».

«Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να φέρετε τα χρήματά σας, τις δουλειές σας, τις επιχειρήσεις σας στην Αμερική», δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι οι φορολογικές μειώσεις και ο περιορισμός των κανονιστικών ρυθμίσεων προωθούν το επενδυτικό κλίμα.

«Έπειτα από χρόνια στασιμότητας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν και πάλι ισχυρή οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε. «Ο κόσμος είναι μάρτυρας της ανάδυσης μιας ισχυρής και ευημερούσας Αμερικής».

Ο Τραμπ δήλωσε πως θα βάζει πάντα «Πρώτα την Αμερική», όπως περιμένει να κάνουν για τις δικές τους χώρες οι άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες.

«Πρώτα η Αμερική δεν σημαίνει η Αμερική μόνη. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσονται, το ίδιο κάνει και ο κόσμος», δήλωσε.

Όμως γρήγορα πέρασε σε αιτήματα για αυστηρότερη επιβολή των εμπορικών κανονιστικών ρυθμίσεων, κατηγορώντας χώρες τις οποίες δεν κατονόμασε για άδικες πρακτικές, που περιλαμβάνουν κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και παροχή κρατικής αρωγής στη βιομηχανία.

«Θα ενισχύσουμε τους εμπορικούς νόμους μας και θα αποκαταστήσουμε την ακεραιότητα του εμπορικού συστήματος. Μόνο επιμένοντας σε δίκαιο και αμοιβαίο εμπόριο μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που να λειτουργεί όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά για όλες τις χώρες», δήλωσε ο Τραμπ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν πια τα στραβά μάτια σε άδικες εμπορικές πρακτικές», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να έχουμε ελεύθερο και ανοικτό εμπόριο αν ορισμένες χώρες εκμεταλλεύονται το σύστημα σε βάρος άλλων. Υποστηρίοζυμε το ελεύθερο εμπόριο, όμως πρέπει να είναι δίκαιο και πρέπει να είναι αμοιβαίο».

Καθώς στο παρελθόν έχει αντιταχθεί σε πολυμερείς εμπορικές συμφωνίες που περιλαμβάνουν πολλές χώρες, δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα εξετάσουν «αμοιβαία επωφελείς» διμερείς εμπορικές συμφωνίες με μεμονωμένα κράτη.

Απογοήτευσε ο Τραμπ

Σύμφωνα με το BBC, το κοινό απογοητεύτηκε από την πολυαναμενόνμενη ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, περιμένοντας ένα πιο συμφιλιωτικό τόνο, ωστόσο το δόγμα «πρώτα η Αμερική» που διάλεξε να επαναλάβει ο Τραμπ είχε ως αποτέλεσμα αμήχανα μουρμουρητά και σιγή από την πλευρά του ακροατηρίου. 

Μαρία Καρυστιανού: «Έρχονται μηνύσεις έκπληξη κατά πολιτικών – Από τη σημαία πήραν άδεια για τη Βουλή;»

Μαρία Καρυστιανού

Μαρία Καρυστιανού: «Έρχονται μηνύσεις έκπληξη κατά πολιτικών – Από τη σημαία πήραν άδεια για τη Βουλή;»

«Πώς κλείνουν την Βουλή με το έτσι θέλω;», αναρωτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού σε νέα παρέμβαση

Σκιάθος: 55χρονος καταδικάστηκε επειδή κατέστρεψε δέκα αυτοκίνητα για εκδίκηση

kaystiko 696x463 1

Σκιάθος: 55χρονος καταδικάστηκε επειδή κατέστρεψε δέκα αυτοκίνητα για εκδίκηση

Οι προσωπικές και οικονομικές διαφορές που είχε με τον ιδιοκτήτη επιχείρησης ενοικιαζόμενων οχημάτων «όπλισαν» το…

Μεξικό: Τουλάχιστον έξι νεκροί από κατάρρευση σκηνής εν μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης (videos+photos)

AP24144164794059

Μεξικό: Τουλάχιστον έξι νεκροί από κατάρρευση σκηνής εν μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης (videos+photos)

Η σκηνή κατέρρευσε ενώ πάνω της βρισκόταν υποψήφιος για την προεδρία της χώρας