Newsroom

Newsroom

Το απόγευμα οι προσφορές για την Εμπορική

Στην κατάθεση των προσφορών τους αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα το απόγευμα οι τρεις ενδιαφερόμενες τράπεζες- Alpha Bank, Eurobank και Εθνική…

Στην κατάθεση των προσφορών τους αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα το απόγευμα οι τρεις ενδιαφερόμενες τράπεζες- Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα-για την απόκτηση της Εμπορικής.

Οι τρεις ενδιαφερόμενοι αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές στην Κομισιόν, αλλά και στην Credit Agricole, μητρική εταιρεία της Emporiki Bank.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει κατά πόσον οι προσφορές που υποβάλλονται δημιουργούν θετικές προϋποθέσεις για τις τράπεζες που τις υποβάλλουν σε περίπτωση απόκτησης της Εμπορικής.

Στη συνέχεια και μετά την πρώτη επιλογή από την Κομισιόν, η Credit Agricole θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στις προσφορές που θα έχει προκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλέον συμφέρουσα γι’ αυτήν.
Την τελική απόφαση σαφέστατα θα λάβει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ απώτερος στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι η Emporiki Bank προσφέρεται προς πώληση ενώ η μητρική εταιρεία προτίθεται να συνεισφέρει στην ανακεφαλαιοποίησή της. Επιθυμεί, ωστόσο να διατηρήσει ποσοστό στην τράπεζα πέριξ του 10%. Χρηματιστήριο.