Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς στον Νίκο Ρωμανό, δίνοντάς του το δικαίωμα να αποφυλακιστεί μέσα στις επόμενες μέρες

ρωμανός

Το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς αναγνώρισε στον Νίκο Ρωμανό το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών που συνεδρίασε σήμερα, ενώ το ελαφρυντικό είχε κάνει δεκτό, προηγουμένως, και ο Άρειος Πάγος.

Η συνολική ποινή των 14 χρόνων, μετά τους συμψηφισμούς και από την στιγμή που ο Νίκος Ρωμανός έχει εκτίσει το προβλεπόμενο διάστημα φυλάκισης, αυτό των έξι χρόνων, θεωρείται ότι συμπληρώθηκε και δίνει τη δυνατότητα στον κρατούμενο να αποφυλακιστεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, καθώς για πρώτη φορά σε τέτοιες υποθέσεις αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή κρατουμένου στις φυλακές. Μάλιστα, αν αυτό το ελαφρυντικό, είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο, θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης, με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων με τα χτυπημένα πρόσωπα από την αστυνομική βία να προκαλούν αντιδράσεις.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», καθώς ο Νίκος Ρωμανός αθωώθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση, και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών. Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Στο Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, με τον Νίκο Ρωμανό να προσφεύγει στον Άρειο Πάγο. Βασικά του επιχειρήματα για την αναγνώριση ελαφρυντικού ήταν πως κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να πάρει το Απολυτήριο Λυκείου.

Στη συνέχεια, κατάφερε να μπει στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας, όπου παρακολουθεί τα μαθήματα του με «βραχιολακι», ενώ μέχρι τώρα έχει περάσει περίπου 20 μαθήματα.

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…