Αποφυλακίζεται ο «Ινδιάνος» μετά από επτά μήνες: Τεράστιο «φιάσκο» της ΕΛ.ΑΣ

«Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εδώ και επτά μήνες» - Έκθετη η ΕΛΑΣ

5259858 1

Την αποφυλάκιση του 30χρονου άνδρα επονομαζόμενου και ως «Ινδιάνου» ο οποίος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2021 και στη συνέχεια προφυλακιστεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη αποφάσισε με βούλευμά που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ αλλά και προηγούμενες αποφάσεις της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνει το «φιάσκο» της Αστυνομίας με τη σύλληψη του. Ο 30χρονος άνδρας έμεινε επτά μήνες στη φυλακή δίχως σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, παρά μόνο με την κατάθεση του 58χρονου κουνιάδου του.

Ένα πρόσωπο που από την πρώτη στιγμή ήταν εντελώς αναξιόπιστο κάτι που ανέφερε και η εισαγγελέας Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χριστιάνα Φραγκιά στην πρόταση της προς το Δικαστικό Συμβούλιο πριν  από ένα μήνα όπου και τον χαρακτήριζε ως πρόσωπο «εντελώς αναξιόπιστο» που «φάσκει και αντιφάσκει».

«Από την ανωτέρω συμπεριφορά του μάρτυρα ο οποίος φάσκει και αντιφάσκει κατά περίπτωση, ομολογεί ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ανασκευάζει τα γεγονότα κατά το δοκούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ανάλογα με το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται, διατηρεί προσωπικά κίνητρα έχθρας προς τον κουνιάδο του και δίνει αυτοβούλως συνέντευξη σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας (η συνέντευξη στο Documento) την οποία συνέχεια ανακαλεί στην ανάκριση με παιδιαριώδη δικαιολογία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανένας ισχυρισμός του δεν έχει ενισχυθεί ως σήμερα από οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο της δικογραφίας, αντιθέτως μάλιστα έχει ανατραπεί από πλήθος άλλων αποδεικτικών στοιχείων που θα εκτεθούν στη συνέχεια, καταδεικνύεται στην κρίση μας ότι πρόκειται περί ενός εντελώς αναξιόπιστου μάρτυρα, του οποίου τα κίνητρα παραμένουν αδιευκρίνιστα γι αυτό και οι καταθέσεις του δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό αποδεικτικό μέσο» υπογράμμιζε στην πρόταση της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χριστιάνα Φραγκιά.

Ο 58χρονος κουνιάδος του Ινδιάνου άλλωστε σε συνέντευξή του στο documentonews.gr είχε αναιρέσει όσα είχε υποστηρίξει στην αρχική του κατάθεση για την εμπλοκή του κουνιάδου στην επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη κάτι που επισημαίνεται και στην εισαγγελική πρόταση. Κάτι που είχε κάνει και ενώπιον της ανακρίτριας στη δεύτερή του κατάθεση για να ανασκευάσει ξανά στη συνέχεια.

Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, o 58χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με αφορμή τρία διαδοχικά τηλεφωνήματά του στην Αμεση Δράση τον Οκτώβριο του 2014, στα οποία είχε προβεί σε ψευδείς καταγγελίες. Την πρώτη φορά είχε πει πως στο εμπορικό κέντρο του Χολαργού βρίσκεται σε εξέλιξη συμπλοκή μεταξύ ατόμων, τη δεύτερη ότι αναρχικοί επιτέθηκαν σε υπάλληλο σεκιούριτι και την τρίτη πως υπάρχει συγκέντρωση 200 μελών της Χρυσής Αυγής. Παρόλα αυτά για την ΕΛ.ΑΣ κρίθηκε αξιόπιστη η μαρτυρία του.

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Αθηνών, αξιολογώντας το δικογραφικό αποδεικτικό υλικό, απεφάνθη με το υπ’ αρ. 3383/21 Βούλευμα την άρση της προσωρινής κράτησης του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που έλαβε χώρα στις 09/03/2021 στη Ν. Σμύρνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του συνηγόρου υπεράσπισης του Ινδιάνου, Παύλου Σαράκη.

«Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εδώ και επτά μήνες»

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη.  Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό  στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας,  αντιθέτως  τεκμηριώθηκαν πλήρως οι  ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη»  τονίσει ο δικηγόρος Σαράκης σε δήλωσή του.

Ερωτήματα για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Εκτός από τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ, ερωτήματα γεννώνται και για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης τους προηγούμενος μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπέρ της αποφυλάκισης του Ινδιάνου υπήρξαν τρεις εισηγήσεις από διαφορετικούς εισαγγελείς που χειρίστηκαν τα αιτήματα. Οι δύο όμως από αυτές δεν έγιναν δεκτές από τα αρμόδια Δικαστικά Συμβούλια.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του 30χρονου είχε κατατεθεί μέσω του δικηγόρου βίντεο τα οποία τον εμφάνιζαν την ώρα των επεισοδίων να παίζει μπάσκετ με φίλους του στην Ελεύσινα, ενώ υπήρξαν και καταθέσεις κατοίκων που επιβεβαίωναν ότι την επίμαχη ώρα βρισκόταν στην Ελευσίνα και όχι στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για τις καταθέσεις ενός οδηγού λεωφορείου, ενός συναδέλφου του και της συζύγου του οι οποίοι επιβεβαιώναν τα άλλοθι για την επίμαχη ημέρα. Όπως κατέθεσαν την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη οι ίδιοι συναντήθηκαν με τον 30χρονο στην Ελευσίνα, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου τον παρέλαβε από την εταιρεία όπου εργάζεται.

Πηγή: documentonews.gr

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό

νοσοκομείο 699x430 1

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για αύξυηση των προσελεύσεων και των νοσηλειών με κορονοϊο.

Ρέθυμνο – δόγμα Άδωνι στο ΕΣΥ: Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό να καλύψει εφημερίες (video)

γιατρος

Ρέθυμνο – δόγμα Άδωνι στο ΕΣΥ: Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό να καλύψει εφημερίες (video)

Ανησυχία προκαλεί η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα κενά στα…

Σκόπελος: Μαγαζί έβγαλε… «νόμιμα» ξαπλώστρες πάνω στο δρόμο – Εισαγγελική παρέμβαση

limnonari 696x513 1

Σκόπελος: Μαγαζί έβγαλε… «νόμιμα» ξαπλώστρες πάνω στο δρόμο – Εισαγγελική παρέμβαση

Η κτηματική υπηρεσία της Μαγνησίας φέρεται να έδωσε σε επιχείρηση άδεια στην οποία συμπεριλαμβάνεται και…

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

AP24204029916145

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

Η νέα υποψήφια των Δημοκρατικών καλείται πλέον να επιλέξει ποιος άλλος, ή ποια άλλη, θα…