Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα

To πενταμελές Εφετείο που εκδικάζει την υπόθεση της Energa, σε δεύτερο βαθμό, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, δέχτηκε ομόφωνα την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, με εγγύηση 50.000 ευρώ.

EK Floros

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με ποινή 21 ετών για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος της ΛΑΓΗΕ (δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου).

Επίσης έχει καταδικαστεί και σε ποινή 13 ετών ως ηθικός αυτουργός για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνοπούλου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η αίτησή του έγινε λίγες ημέρες αφού ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου ο πρώην υπάλληλός του, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Kούγιας: Καταλύεται το κράτος δικαίου

Την απόφαση για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία στηλιτεύει, ο συνήγορος του πρώην νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο εντολέας του που αποκάλυψε την υπόθεση των δύο εταιρειών και τη ζημιά του Δημοσίου βρίσκεται στη φυλακή, ενώ ο κ. Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοί του να είναι ελεύθεροι: «Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι και ο δικηγόρος, που μαζί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη αποκάλυψε το σκάνδαλο, να βρίσκεται κρατούμενος με μαρτυρικές καταθέσεις του ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη υπεξαίρεσε τα χρήματα και διοργάνωσε τη δολοφονία του και των δικηγόρων του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εύχομαι και ελπίζω τις επόμενες ημέρες ο έγκριτος εφέτης ανακριτής κ. Νικόπουλος να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και να αποφυλακίσει τον έντιμο εντολέα μου, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι για τους δικούς τους λόγους άφησαν ανυπεράσπιστο».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

“Πριν από λίγη ώρα το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέως της έδρας, αποφάσισε την αναστολή εκτελέσεως της ποινής του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό με ποινή 21 ετών για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος της ΛΑΓΗΕ (δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου), Αριστείδη Φλώρου.

Ο Αριστείδης Φλώρος είναι καταδικασμένος σε ποινή 21 ετών για την υπεξαίρεση εις βάρος της ΛΑΓΗΕ για το ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέρος των οποίων βρίσκεται σε τράπεζες της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ, όπως είχε αποκαλύψει ο εντιμότατος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ. Παναγιώτης Νικολούδης, και σε ποινή 13 ετών ως ηθικός αυτουργός για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του εντολέως μου, εγκρίτου διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής του νομικού τμήματος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γεωργίου Αντωνοπούλου, ο οποίος, με μία ενορχηστρωμένη συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του, με μοναδικές μαρτυρίες (αν είναι δυνατόν) αυτές του Αριστείδη Φλώρου και των δικηγόρων του, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ο αείμνηστος φίλος μου, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, (δηλαδή πρόσωπο, το οποίο δεν είναι δυνατόν ούτε να τους επιβεβαιώσει ούτε να τους διαψεύσει), είναι κατηγορούμενος (αν είναι δυνατόν!) ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης με αυτούς που αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν και ως δήθεν εκβιαστής μαζί με τους γνωστούς δικηγόρους, Λυκουρέζο και Παναγόπουλο, εις βάρος του Αριστείδη Φλώρου, του προσώπου δηλαδή που, όπως έχει δεχτεί ομόφωνα το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, οργάνωσε την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του.

Σε αυτήν την υπόθεση, στην οποία έχουν αναμιχτεί ως δικηγόροι υπέρ του Αριστείδη Φλώρου και της οικογενείας του 36 δικηγόροι (τόσοι τον επισκέφτηκαν και ασχολήθηκαν με την υπόθεσή του κατά τη διάρκεια της κρατήσεώς του στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, όταν υπεκρίνετο τον ψυχικώς πάσχοντα για να αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου), μεταξύ των οποίων πρώην Αντιπρόεδροι της Βουλής, πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, πρώην και νυν Υπουργοί της Ν. Δημοκρατίας, πρώην υποψήφιοι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δικαίου και, για να εξέλθει τελικώς σήμερα εκ των φυλακών ο Αριστείδης Φλώρος και να απολαύσει ελεύθερος τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, βρίσκεται στις φυλακές ένας εντιμότατος δικηγόρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το σκάνδαλο και προστάτευσε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ENERGA ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΛΑΓΗΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟY, και οι δικηγόροι του Φλώρου, οι μάρτυρες επάνω στους οποίους βασίστηκε η σκευωρία εις βάρος του εντολέως μου, να υπερασπίζονται τους εντολείς τους χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ηγεσία στον Άρειο Πάγο, ώστε να ενημερώσω για το τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά η νέα εποχή για τη Δικαιοσύνη ξεκίνησε πολύ άσχημα.

Είμαι βέβαιος ότι οι κ.κ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, και Υφυπουργός Δικαιοσύνης, έγκριτος και εντιμότατος πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Κράνης, δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτή την βρομερή υπόθεση και δυστυχώς, λόγω επαγγελματικής απασχόλησης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου όλη την εβδομάδα, είναι αδύνατον να τους ενημερώσω.

Υ.Γ. Πληροφορήθηκα από την κα Λίλα Σεϊτανίδου, σύζυγο του εντολέως μου, έγκριτη δικηγόρο Αθηνών, ότι ο Αριστείδης Φλώρος, ως κύριο επιχείρημά του για να αποφυλακιστεί, χρησιμοποίησε τη σκευωρία εις βάρος του εντολέα μου, για τον οποίον υπερηφανεύετο ότι είναι προσωρινά κρατούμενος και για την κατηγορία εις βάρος των κ.κ. Λυκουρέζου και Παναγόπουλου.

Είμαι βέβαιος ότι κανείς έντιμος Δικαστής, Εισαγγελέας και Δικηγόρος δεν μπορεί να είναι υπερήφανος γιατί συμμετέχει σε τέτοιου είδους διαδικασίες, όταν καταλύεται εντελώς το κράτος δικαίου.

Είμαι 45 χρόνια στα Δικαστήρια, δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, καμία κυβέρνηση, κανένας υπουργός και κανένας πολιτικός δεν μου ανέθεσε καμία κρατική υπόθεση, είμαι ένας ανεξάρτητος Δικηγόρος που βοηθάει την ελληνική Δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις, έχω εκπροσωπήσει στα Δικαστήρια υπουργούς, βουλευτές, πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, εκδότες, Ρομά, ημεδαπούς και αλλοδαπούς ενόχους και αθώους ανθρώπους, και δεν έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου τέτοιο νομικό – δικαστικό παραλογισμό και αντιστροφή της πραγματικότητας.

Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι και ο Δικηγόρος, που μαζί με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Παναγιώτη Νικολούδη, αποκάλυψε το σκάνδαλο, να βρίσκεται κρατούμενος με μαρτυρικές καταθέσεις του ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη υπεξαίρεσε τα χρήματα και διοργάνωσε τη δολοφονία του, και των δικηγόρων του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Εύχομαι και ελπίζω τις επόμενες ημέρες ο έγκριτος Εφέτης Ανακριτής, κ. Νικόπουλος, να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και να αποφυλακίσει τον έντιμο εντολέα μου, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι για τους δικούς τους λόγους άφησαν ανυπεράσπιστο.

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2019

Με εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας”

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα.…

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…