Αποφυλάκιση Πατέλη: Η σκύλα παίρνει πίσω τα παιδιά της

Ας πάψουμε να έχουμε αυταπάτες και ας είμαστε ρεαλιστές. Καμία καταδίκη των ναζί δολοφόνων δεν θα σταματούσε τον φασισμό. Η μάχη απέναντι του είναι αέναη

giorgos patelis apofylakisi 2

Λίγες μόλις ημέρες μετά την συμπλήρωση ενός έτους από την ιστορικής σημασίας ανακήρυξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και την καταδίκη των ναζί δολοφόνων, το 5μελές εφετείο αναστολών προχώρησε σε μια προκλητική απόφαση, αποφυλακίζοντας τον Πατέλη, ο οποίος κατέθεσε γνωμάτευση για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο 15χρονος γιος του.

Θυμίζω πως ο Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και συνεργός στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης, ήταν πυρηνάρχης της τ.ο. Νίκαιας, συνδετικός κρίκος και αγγελιοφόρος των μηνυμάτων της ηγεσίας προς τα μέλη και «στρατηγός» των ταγμάτων εφόδου διδάσκοντας πειθαρχία, υπακοή και την χρήση όπλων στους φασίστες. Χαρακτηριστική του φράση «ότι κινείται σφάζεται». 

Η αιτιολόγηση της απόφασης (περί διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα σε σχέση με την τότε εποχή) ηχεί σαν φάρσα στα αυτιά μας, την στιγμή που τον προηγούμενο μήνα γίναμε μάρτυρες δολοφονικών φασιστικών επιθέσεων με ανθρώπους να καταλήγουν στο νοσοκομείο και νεοναζιστικούς πυρήνες να ξεπροβάλλουν από σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση διαχέει προς την κοινωνία ένα διττό μήνυμα:

1. Αφενός, όσο κι αν δεν θέλουμε να το καταλάβουμε ή να το παραδεχτούμε, όπως αποδεικνύεται ΔΕΝ είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Έχουμε γνωρίσει περιπτώσεις ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας, στους οποίους ασκήθηκε όλη η ποινική και δικαστική αυστηρότητα και δεν αποφυλακίστηκαν. Επίσης, σαφώς τα παιδιά όλων των κρατούμενων έρχονται αντιμέτωπα με ένα σοκ, με την βία της απώλειας ενός γονέα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον εσωτερικό τους κόσμο και να προκαλέσει έως και την κατάρρευση τους. Γιατί, ωστόσο, αυτό να αποτελεί συνθήκη αποφυλάκισης για τον Πατέλη και όχι για κάποιον άλλο φυλακισμένο γονέα (ανεξαρτήτως φύλου); 

2.  Αφετέρου, εσκεμμένα ή όχι (ας ελπίσουμε όχι), ορισμένοι δικαστές στέλνουν ένα μήνυμα όχι μόνο ατιμωρίας αλλά και ενδυνάμωσης στους επίδοξους Πατέληδες που υπάρχουν και αναπτύσσονται εκεί έξω. Πως η «σκύλα», αργά ή γρήγορα, παίρνει πίσω τα παιδιά της. Βαστάτε γερά αδέρφια φασίστες, συνεχίστε την δουλειά σας, εεε κι αν κάτι πάει στραβά εμείς εδώ είμαστε, θα σας βγάλουμε έξω. Καλά όχι ότι πέφτουμε και από τα σύννεφα. Άλλωστε και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου είχε προτείνει την αποφυλάκιση σύσσωμων των ναζί. 

Σε μια περίοδο ιδανική για την αναγέννηση του φασισμού εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας και του αντισυστημισμού (βλέπε αντιεμβολιαστικό κίνημα), η δικαιοσύνη αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και υπενθυμίζει τους στενούς δεσμούς των ναζιστών με κύκλους (και) της δικαστικής εξουσίας. 

Ας πάψουμε να έχουμε αυταπάτες και ας είμαστε ρεαλιστές. Καμία καταδίκη των ναζί δολοφόνων δεν θα σταματούσε τον φασισμό. Η μάχη απέναντι του είναι αέναη. Το αντιφασιστικό κίνημα, ο δημοκρατικός κόσμος, οφείλει να δρα με ταχεία αντανακλαστικά, προστατεύοντας την δημοκρατία και την ίδια την ζωή, από τους μαυροφορεμένους νταήδες. 

Έχοντας πάντα κατά νου τον αγώνα της μητέρας του Παύλου Φύσσα που τσάκισε τους φασίστες και το σύνθημα που ένωσε χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές αφετηρίες: ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!  

ΥΓ: Μακάρι ο γιος του Πατέλη να γίνει καλά και να βρει την ψυχική του γαλήνη, ηρεμία και υγεία…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…