Newsroom

Newsroom

«Αποφύγετε τα μπαρ και τις καφετέριες»

Να μπει λουκέτο στα γυμναστήρια και τους χώρους άθλησης, να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι και οι νέοι να αποφεύγουν τα μπαρ και τις καφετέριες, ζητά ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

γιατρος

Ο Σύλλογος, (πρόεδρος του οποίου είναι ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης) σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 12 Μαρτίου, ζητά επέκταση των μέτρων προφύλαξης για την εξάπλωση του κορονοϊού, ζητώντας από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι και από τους νέους να αποφύγουν τις εξόδους στα μπαρ και τις καφετέριες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού:

Ζητά να διακοπεί άμεσα η λειτουργία των γυμναστηρίων και όλων των χώρων που πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες

Κάνει αυστηρή έκκληση στους γονείς να κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι και στους νέους να αποφεύγουν μπαρ και καφετέριες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με βάση τα τελευταία δεδομένα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας και τις ανησυχητικές εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας ζητά επέκταση των μέτρων και σε άλλους χώρους που συγκεντρώνουν κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά να κλείσουν τα γυμναστήρια, οι Σχολές Πολεμικών Τεχνών και όλοι οι κλειστοί χώροι στους οποίους υπάρχει αθλητική δραστηριότητα και συνωστίζεται κόσμος σε συνθήκες που δεν μπορούν να τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα υγιεινής.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι τελευταίες συστάσεις έγκριτων επιστημόνων του ΠΟΥ καλούν τις χώρες να πάρουν αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού και σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθεί και η χώρα μας.

Στη συνέχεια παρατίθενται δηλώσεις του Γιώργου Πατούλη: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι κάθε είδους δράση που αφορά στο συνωστισμό πολιτών θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για να διακοπεί η λειτουργία των χώρων που πιθανώς να συνωστίζονται οι νέοι ειδικά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όπως είναι για παράδειγμα τα γυμναστήρια».

Παράλληλα τόνισε επίσης, ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ατομικής ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας. «Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους νέους να μην πηγαίνουν σε χώρους που επικρατεί συγχρωτισμός, όπως είναι για παράδειγμα τα μπαρ και οι καφετέριες. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα η πρόληψη που μπορεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές μας».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…