Ἀποφράδες Ἡμέραι … ενός χουντοβασιλικού νεοφιλελεύθερου αχταρμά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσβλήθηκε από τον «ιό» που είχε καλλιεργήσει ο Καρατζαφέρης χρόνια πριν

artworkcrown 1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως γνωστόν, για να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον στο τυπικό του πράγματος, ήρθε σε συμφωνία με τον ακροδεξιό και χουντικό βιβλιοπώλη διάβολο. Ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι αυτή η συνεργασία-υβρίδιο θα απελευθέρωνε, αλλά και θα ένωνε, όλα εκείνα τα στοιχεία που κάποτε καλούσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης να συστρατευτούν και να συμπαραταχθούν μαζί τους. Όταν δηλαδή ο Καρατζαφέρης ήταν ακόμη βουλευτής της ΝΔ, έλεγε:

«Ερχόμαστε σήμερα και λέμε, ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα συμπλήρωμα. Και ποιο είναι το συμπλήρωμα αυτό; Το συμπλήρωμα αυτό μπορεί να είναι ο Κωνσταντόπουλος; Φυσικά όχι. Η Παπαρήγα; Φυσικά όχι. Μπορεί να είναι ο Τσοβόλας; Φυσικά όχι … Είναι αυτοί που πήγαν στο ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας στο «η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες» … Είναι η Πολιτική Άνοιξη στο μεγαλύτερο κομμάτι της, αν όχι σε όλο. Είναι οι ευρισκόμενοι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας … η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα. Και μπορεί η Χρυσή Αυγή, με όσους έχει πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει, όσα δεν μπορεί σήμερα, δυστυχώς, να κάνει η ΟΝΝΕΔ, η οποία δεν έχει καμία σύγκριση με την ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του ’80, την ΟΝΝΕΔ του Μιχαλολιάκου … η ΕΠΕΝ, οι βασιλικοί, οι αμετανόητοι, οι οποίοι πιστεύουν. Αυτοί δεν χρειάζονται; Και λέω λοιπόν, πως αυτοί για λόγους, που έχουν επιλέξει, δεν έρχονται με τη Νέα Δημοκρατία. Σου λέει… δεν έρχομαι εγώ για να κάνω υπουργό το Βαρβιτσιώτη, δεν έρχομαι εγώ να κάνω υπουργό τον Καρατζαφέρη, δεν έρχομαι εγώ για να κάνω υπουργό τον Μάνο … Τι κερδίζω που θα έρθετε στα πράγματα εσείς; Ούτως ή άλλως δεν με θεωρείτε «συνέταιρο» (σ.σ. με έμφαση), δεν με θεωρείτε «εταίρο» (σ.σ. και έμφαση και νόημα), δεν με θεωρείτε αδερφό, δεν με θεωρείτε συγγενή. Έρχομαι και λέω εγώ, κυρίες και κύριοι, και προσπαθώ να το περάσω. Εντάξει ρε παιδιά, ελάτε εδώ σε αυτή τη νέα ελπίδα, που είμαστε όλοι εμείς, που είμαστε σαφώς η Νέα Δημοκρατία ο κορμός, αλλά και εσάς δεν σας πετάμε. Σας θεωρούμε, ότι είσαστε ένα κομμάτι, ελάτε εις τη διανομή της εξουσίας, ελάτε να πάρετε και σεις. Λοιπόν για να σου δώσει ο άλλος, πρέπει να του δώσεις. Ρε έλα να μου δώσεις εμένα, να με κάνεις εξουσία, να πάρω ένα υπουργείο, να πάρω … να πάρω … (x4), πάρε και συ τη διοίκηση ενός οργανισμού (σ.σ. γλυκαίνει τη φωνή δελεάζοντας), πάρε και συ ένα υφυπουργείο. Γιατί ο άλλος να μην σε κουβαλήσει στην πλάτη; Αυτό λέει η Νέα Ελπίδα…».

Αυτές λοιπόν οι παραφυάδες της ακροδεξιάς νοοτροπίας βρίσκονταν έτσι κι αλλιώς στο χώρο της ευρύτερης αντικοινωνικής δεξιάς, αλλά ήταν σκόρπιες. Για να ενωθούν λοιπόν και να ξαναμαζευτούν στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή στη ΝΔ, χρειάζονταν δημοσιότητα από τα κανάλια της διαπλοκής, την οποία και την είχαν όλα αυτά τα χρόνια, χρειάζονταν χρήματα, τα οποία αφειδώς τα παρείχε ο πάτρωνας του υποκόσμου, η Siemens, η NOVARTIS κτλ, χρειάζονταν νομική και ποινική ασυλία, την οποία είχαν από τους νόμους που μαγείρευε ο μαικήνας και «μέγας» συνταγματολόγος, χρειάζονταν πολιτική ασυλία, την οποία τους την παρείχε η χλιαρή στάση της ευρύτερης διασπασμένης αριστεράς, χρειάζονταν ένα Θεοδωρικάκο, αρκετούς τυχοδιώκτες, ορισμένους φαιδρούς, συγκεκριμένους χυδαιολόγους και λαϊκιστές, βασικούς ψευδολόγους, ένα σεβαστό πλήθος εθελόδουλων δημοσιογράφων, μια κρίση, ένα μικρό όχλο ημίτρελων (για να θυμηθούμε τον σύντροφο Άρη Σπηλιωτόπουλο), χρειάζονταν ακόμη ένα ζήτημα ασφάλειας, το οποίο τους το έδωσε το προσφυγικό και τέλος ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο τους το έδωσε η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την εξουσία με αυτόν τον τρόπο, αλλά ταυτόχρονα προσβλήθηκε από τον «ιό» που είχε καλλιεργήσει ο Καρατζαφέρης χρόνια πριν. Για να μην του φύγουν, λοιπόν, ή για να μην τον αμφισβητήσουν αμέσως, άρχισε από την πρώτη στιγμή να μοιράζει υπουργεία, υφυπουργεία και διοικήσεις οργανισμών σε κάθε παράταιρο, τρεζό και ανίκανο παράσιτο και σε όλο του το σόι. Ταΐζει και βολεύει όλους όσους του υπέδειξε το αφεντικό του, η οικογένειά του, ο βιβλιοπώλης και οι υπόλοιποι χουντικοί και ακροδεξιοί, που τον έκαναν πρωθυπουργό και αποτελούν τον κύκλο του. Όλοι σιγά σιγά βολεύτηκαν και βολεύονται, είτε πρακτικά είτε ηθικά, για να είναι με κάποιο τρόπο άπαντες ικανοποιημένοι. Όσοι πήγαν στο ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας στο «η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες» και όλοι από την Πολιτική Άνοιξη του «νταή» αλλά και οι Χρυσαυγίτες μια χαρά συνεργάζονται με τους νεοδημοκράτες στους δήμους και τους οργανισμούς. Επίσης και οι ΟΝΝΕΔιτες βολεύονται σιγά σιγά και φυσικά βολεύεται και κάθε χουντικός παράωρος, που ο Μητσοτάκης του έδωσε θάρρος, να λερώνει το λαό και την κοινωνία.

Μια κατηγορία όμως άργησε να ταϊστεί, αλλά δε λησμονήθηκε. Αυτή η κατηγορία ήρθε να ικανοποιηθεί με τη βοήθεια του Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος ευρισκόμενος υπό την επήρεια πνευματικής και ψυχικής μέθης, ενός σχεδόν μεταφυσικού οίστρου, πλέκει το εγκώμιο και συνθέτει μια ραψωδία για τον Νικόλαο. Αφού πληροφορηθήκαμε, ότι ο Νικόλαος είναι Έλλην μέχρι μυελού οστέων και ότι είναι μέγας πατριώτης, επειδή είναι και αυτός γιός του πατέρα του, ο Μανώλης δεν ξέχασε να πει στους βασιλόφρονες της Νέας Δημοκρατίας, πως ο «υψηλότατος» (θέτοντας εισαγωγικά για να μην τον πάρουν με τις πέτρες και όχι γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο) είναι τόσο κοντά και τόσο μακριά, όσο πρέπει. Ήξεις αφήξεις, δηλαδή. Τόσο όσο. Ούτε να χορτάσουν αλλά ούτε να πεινάνε οι καλεσμένοι του Καρατζαφέρη.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι … ως πότε θα βιώνουμε ένα τέτοιο ζόφο και μια τέτοια γρουσουζιά και κακοτυχία; Ως πότε αυτές οι ανθρώπινες φαιδρότητες θα κηλιδώνουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του λαού; Ως πότε η αριστερά και οι δημοκρατικές δυνάμεις θα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου; Πότε θα ξεμαρμαρώσει ο Σύριζα και το ΚΚΕ; Ως πότε θα θεωρούνται αποδεκτοί συνομιλητές όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί, χουντικοί, βασιλόφρονες, φασίστες, αναίσχυντοι και επικίνδυνοι που παρακμάζουν και καθυστερούν την κοινωνία και τον πολιτισμό μας; Μέχρι πότε θα ζούμε αυτές τις αποφράδες ημέρες ενός χουντοβασιλικού νεοφιλελεύθερου αχταρμά, που απελευθέρωσε τόσα ακροδεξιά φασιστοειδή και φιλομοναρχικά στοιχειά, βγαλμένα από τους πιο σκοτεινούς χρόνους της ιστορίας;

ΥΓ. Μάλλον θα πρέπει είτε να προσδοκούμε ἀνάστασιν νεκρῶν είτε να ακούσουμε από το MEGA-NERIT, ότι «Ἐτελειώθη καὶ ἐξεδήμησε πρὸς τὸν Kύριον και ο τελευταίος μάρτυρας». Τότε θα καταλάβουμε και εμείς, θα καταλάβει και η αριστερά, θα καταλάβει και ο Κυριάκος μαζί με όλα του τα παράσιτα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους