Αποφασίζουν για μουσική στην εστίαση και ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας οι λοιμωξιολόγοι

Οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν την επέκταση του ωραρίου απαγόρευσης κατά μία ώρα ήδη από το Σαββατοκύριακο

NewsRoom 09/06/2021 | 09:18

Τα τελευταία μέτρα που έχουν απομείνει από το lockdown αναμένεται να επανεξετάσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει και πάλι σήμερα Τετάρτη, προκειμένου να λάβει αποφάσεις μέχρι και τέλος της εβδομάδας.

Μελετώντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, οι ειδικοί καλούνται να αποφασίσουν για θέματα όπως για την μουσική στην εστίαση, το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και το πλαίσιο διεξαγωγής των γάμων και των βαπτίσεων.

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν την επέκταση του ωραρίου κατά μία ώρα ήδη από το Σαββατοκύριακο. Έτσι, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 01:30 και όχι από τις 00:30 που είναι σήμερα.

Όσον αφορά στη μουσική στην εστίαση, αυτή αναμένεται να επανέλθει στα μαγαζιά αφού οι ειδικοί βλέπουν πως τα κορονοπάρτι πληθαίνουν.

Τέλος, ένα ακόμη θέμα που απασχολεί χιλιάδες ζευγάρια σε όλη την χώρα είναι το πλαίσιο για τους γάμους και τις βαπτίσεις. Έτσι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, το όριο των 100 ατόμων που ισχύει μέχρι σήμερα αναμένεται να αυξηθεί ακόμα και εντός του μήνα αγγίζοντας τα 200 με βασική προϋπόθεση οι δεξιώσεις να γίνονται σε ανοιχτούς χώρους. Δεν αποκλείεται από τον άλλο μήνα το όριο των καλεσμένων να επεκταθεί στους 250 ή ακόμα και στους 300.