Αποφασίζει σήμερα η Σύγκλητος για τον Πελεγρίνη

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο χώρο των πανεπιστημίων δε λέει να κωπάσει. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Σύγκλητος του…

pelegrinis 3

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο χώρο των πανεπιστημίων δε λέει να κωπάσει. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου προκειμένου να αποφασιστεί αν ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης θα τεθεί σε αργία, μέχρι να πάει στο πειθαρχικό.

Μάλιστα σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο κ. Πελεγρίνης θα αντικατασταθεί από ένα μέλος της συγκλήτου. Να σημειωθεί ότι το Πειθραχικό Συμβούλιο είναι πενταμελές και αποτελείται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, δύο πρυτάνεις και ένα μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τη σύγκληση του Πειθαρχικού απαιτείται σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση συγκαλείται αύριο.

Η δίωξη του κ. Πελεγρίνη έχει προκαλέσει τη μήνιν των πρυτάνεων. Σε συνάντηση τους με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ζήτησαν να ανακληθεί η δίωξη του.

Οι πρυτάνεις σε συνάντηση που είχαν χθες, με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο ζήτησαν ανάκληση της δίωξης Πελεγρίνη.

Την ίδια ώρα συνεδριάζουν και οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Στο μεταξύ η Ένωση των Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής (ΕΚΙΠΑ) κατέθεσε τη δική της πρόταση για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια. Με αυτή ζητεί μεταξύ άλλων να οριστεί προσωπικό ασφαλείας από τους απεργούς, ώστε να προχωρήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και να αποσταλούν οι κατάλογοι των φοιτητών στις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις της Σχολής. Και να γίνει άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους εργασίας όλων των μελών ΔΕΠ.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…