Αποφασίζει η βρετανική Δικαιοσύνη για το αίτημα έκδοσης Γριβέα-Βάτσικα

Στο κατά πόσο θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα το ζεύγος Γριβέα αναμένεται να αποφασίσει η βρετανική Δικαιοσύνη. Το ειρηνοδικείο…

Στο κατά πόσο θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα το ζεύγος Γριβέα αναμένεται να αποφασίσει η βρετανική Δικαιοσύνη. Το ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ πρόκειται να εξετάσει το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση του ζεύγους στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα εμφανίζεται ενώπιον του δικαστηρίου. Τις δύο προηγούμενες, η δίκη τους αναβλήθηκε με το αιτιολογικό ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τα επιχειρήματα της, ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».

Μάλιστα στην τελευταία δίκη, στις αρχές του μήνα, ο δικηγόρος του ζεύγους ζήτησε αναβολή μέχρι τις 14 Απριλίου υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια περίπλοκη υπόθεση που απαιτεί χρόνο για να προετοιμαστεί.

 Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του, λέγοντας πως πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση για την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν. Δέχθηκε όμως να ελαφρύνει τους περιοριστικούς όρους και έτσι πια είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους, μόνο δύο φορές την εβδομάδα αντί για τρεις που προέβλεπε η αρχική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Γριβέα κατηγορείται για την υπόθεση χορήγησης επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 

Ρωσία,Λευκορωσία,Ουκρανία: Λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης ζητούν άσυλο και προστασία

Ρωσία,Λευκορωσία,Ουκρανία: Λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης ζητούν άσυλο και προστασία

Οι συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις και εξαναγκασμοί πολιτών των τριών χωρών ώστε να συμμετάσχουν στον πόλεμο,…

Σ.Γκίνης: Έκκληση για βοήθεια από τον πρωταθλητή ενόργανης και φοιτητή Ιατρικής – «Κωφεύει» η πολιτεία

Σ.Γκίνης: Έκκληση για βοήθεια από τον πρωταθλητή ενόργανης και φοιτητή Ιατρικής – «Κωφεύει» η πολιτεία

«Χωρίς τους γονείς μου δε θα έκανα τίποτα, οι μόνοι χορηγοί που υπάρχουν είναι οι…