Αποφάσεις-ράπισμα για τον Μηταράκη

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για μια ηλικιωμένη και έναν επιζώντα πολέμου.  

5164513

Yποχρεωμένη να μετακινήσει άμεσα ακόμα δύο πρόσφυγες από το κολαστήριο του Καρά Τεπέ είναι η ελληνική κυβέρνηση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε για λογαριασμό τους το Legal Center Lesvos, κρίνοντας ως απαράδεκτες και προσβλητικές για την ανθρώπινη υπόσταση τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Οι δύο αυτές αποφάσεις-ράπισμα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης έρχονται ως συνέχεια σε ακόμη μια σχετική υπόθεση κατά την οποία και πάλι η κυβέρνηση της Ελλάδας διατάχθηκε να μεταφέρει άμεσα στην ηπειρωτική χώρα την 29χρονη A.J. από το Αφγανιστάν, η οποία, ούσα σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, φέρει πολλαπλά θραύσματα στο κορμί της και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία δεν δύναται να θεραπεύσει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αντίστοιχα, οι δύο νέες αποφάσεις αφορούν την ηλικιωμένη A.M., ανάπηρη γυναίκα που δεν μπορεί να περπατήσει και πάσχει από πολλαπλά νοσήματα. Ο H.A. έχει παράλυση προσώπου, είναι επιζών του πολέμου και η σωματική και ψυχική του υγεία είναι επίσης σε κατάσταση επιδείνωσης. Και οι δύο, όπως και η 29χρονη από το Αφγανιστάν, είχαν επιβιώσει από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το παλιό στρατόπεδο της Μόριας τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μετά από μία εβδομάδα στον δρόμο, βρέθηκαν στο βιαστικά κατασκευασμένο Μαυροβούνι σε συνθήκες ακατάλληλες για ανθρώπινη κατοικία: εκτεθειμένοι σε δηλητηρίαση από μόλυβδο, στην Covid-19 και σε όλα τα στοιχεία της φύσης, σε έναν λασπότοπο. Και για τα τρία αυτά άτομα, σύμφωνα και με το δικαστήριο, οι συνθήκες διαβίωσης εκεί έχουν ήδη προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Το LCL υποστήριξε ότι οι απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες στρατοπέδευσης, σε συνδυασμό με τις ειδικές συνθήκες υγείας των A.J., A.M. και H.A., παραβίασαν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 3 της ΕΣΔΑ και ενέχουν επικείμενο κίνδυνο περαιτέρω ανεπανόρθωτης βλάβης.

Να σημειωθεί ότι μόνο από το Legal Center Lesvos εκκρεμούν ακόμα δύο σχετικές υποθέσεις, εκ των οποίων για τη μία το δικαστήριο ζητά επιπλέον ιατρικές βεβαιώσεις που δεν μπορούσε να λάβει ο αιτών, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει εμπόδια στην πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες στη Λέσβο, γεγονός που είναι μέρος του αντικειμένου της αίτησης. Η πέμπτη αίτηση εκκρεμεί ακόμη.

Πηγή: efsyn.gr

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

κασσε κοες

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

Πολεμική ατμόσφαιρα επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕΣ), η…

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

φειδιας τικ

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Φειδίας Παναγιώτου επιχειρεί για μια ακόμη φορά να δικαιλογήσει (σ.σ…

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

6265726

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

Επικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χαρίζει τα παπούτσια σε όλη την αποστολή…