Απόδοση ρεκόρ για το δεκαετές ομόλογο – προετοιμάζεται νέα έξοδος στις αγορές

Στο 3,9% υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «έχει σημειωθεί τεράστια βελτίωση στη δευτερογενή αγορά των ελληνικών τίτλων: Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,9% σήμερα. Είχε εκτιναχθεί κοντά στο 40% το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Το ράλι αυτό του ελληνικού ομολόγου, δείχνει νέα έξοδο της χώρας στις αγορές. Πρόκειται άλλωστε για τα χαμηλότερα επίπεδα που έχει βρεθεί το ομόλογο εδώ και οκτώ χρόνια.  Και όχι μόνο αυτό, αλλά για πρώτη φορά από το 2008, συμβαδίζουν τα Ελληνικά ομόλογα με το Χρηματιστήριο και τις μετοχές καθώς αμφότερα μοιράζουν μεγάλες αποδόσεις.

Μόνο σήμερα, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου ξεπερνάει τις 825 μονάδες καλύπτοντας σχεδόν όλη τη χασούρα από την επιβολή των capital controls 2,5 χρόνια πριν. Η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, κάτι που αναμένεται να επισφραγιστεί ακόμα περισσότερο την ερχόμενη Δευτέρα, αφού, εκτός απροόπτου, αναμένεται η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για να κλείσει τυπικά και η τρίτη αξιολόγηση.