Ελένη Τουλουπάκη: «Δεν γνωρίζω τον Βαξεβάνη»

«Μετά δε τις σοβαρές αποκαλύψεις του κ. Βαξεβάνη θεωρώ ότι επιβάλλεται η εκ μέρους σας διαβίβαση των σχετικών καταγγελιών στον αρμόδιο εισαγγελέα» , τόνισε η Ελένη Τουλουπάκη

Πλήρως αποδόμησε το κατηγορητήριο σε βάρος της για το σκάνδαλο Novartis η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς όπως κατέθεσε όχι μόνο δεν γνώριζε τον Κώστα Βαξεβάνη, αλλά ο εκδότης και δημοσιογράφος ήταν επικριτικός απέναντί της. Υπενθυμίζεται ότι στις κατηγορίες που της αποδίδονται, όπως επίσης και στον Κώστα Βαξεβάνη, περιλαμβάνεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία.

Όπως αναφέρει  η τέως εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη απολογούμενη ενώπιον της ανακρίτριας, τόσο μέσω του πολυσέλιδου γραπτού υπομνήματος της όσο και δια ζώσης, αναφερόμενη στην δήθεν προδημοσίευση από το Documento κατάθεσης που δεν είχε δοθεί.

«Ακόμα και χθες (10-4-22) σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento υπάρχει επικριτικό δημοσίευμα για εμένα στη σελίδα 15», σημείωσε η δήθεν «συνεργός» του Κώστα Βαξεβάνη.

Παράλληλα η Ελένη Τουλουπάκη τόνισε με νόημα: «Ας αποδείξουν επιτέλους αυτοί που μας κατηγορούν τις αστήριχτες, απαράδεκτες και αναπόδεικτες καταγγελίες τους και ας μην καλούμαστε εμείς απολογούμενοι να αποδείξουμε έτσι και αλλιώς ανύπαρκτες επαφές».

«Μετά δε τις σοβαρές αποκαλύψεις του κ. Βαξεβάνη θεωρώ ότι επιβάλλεται η εκ μέρους σας διαβίβαση των σχετικών καταγγελιών στον αρμόδιο εισαγγελέα» επισήμανε σε άλλο σημείο.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα από την δια ζώσης απολογία της Ελένης Τουλουπάκη:

«Μου αποδόθηκε κατηγορία ότι δήθεν ήμουν σε συνεννόηση με το δημοσιογράφο κ. Βαξεβάνη, ο οποίος δήθεν προδημοσίευσε την από 4-2-2018, την με την ίδια ημερομηνία κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», και μάλιστα ενώ το φύλλο της εφημερίδας Documento είχε τυπωθεί από τις 2-2-18.

Ωστόσο γνωρίζατε γιατί είχατε στα χέρια σας την από 28-1-2018 κατάθεση της εν λόγω μάρτυρος ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε είχε ήδη δοθεί από την ως άνω ημερομηνία (28-2-2018) δηλαδή αντί δύο μέρες μετά την δημοσίευση η κατάθεση είχε δοθεί 4 μέρες τουλάχιστον προηγουμένως. Να επισημανθεί ότι όχι μόνο το περιεχόμενο του δημοσιεύματος υπήρχε σε προηγούμενη χρονικά κατάθεση της μάρτυρος και μάλιστα τμηματικώς και σε προηγούμενες και στης από 28-1-2018 κατάθεσης, αλλά ήταν σε γνώση σας ότι η κατάθεση της 4-2-2018 της «Αικατερίνη Κελέση», είχε εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο του αναφερόμενου στο κατηγορητήριο.

Ο μοναδικός δε προφανής λόγος απόδοσης μιας τέτοιας αναληθούς κατηγορίας (και) σε βάρος μου, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται αυτούσια στη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά, που τη χαρακτήρισε ως παγκόσμια πρωτοτυπία και προδημοσίευση της κατάθεσης. Δηλαδή χωρίς κανένα έλεγχο έγιναν αποδεκτά ως θέσφατο τα ψευδή αποδιδόμενα σε εμένα και τους συγκατηγορούμενούς μου. Έτι περαιτέρω σε ότι αφορά την δήθεν στενή σχέση μου με τον κ. Βαξεβάνη, όπως πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ δεδομένου ότι η απολογία του ενώπιών σας δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν μπορώ να έχω αντίγραφο της απολογίας του, η πηγή των πληροφοριών του σε καμία περίπτωση δεν ήμουν εγώ ή άλλο μέλος της εισαγγελίας διαφθοράς αλλά ο προστατευόμενος μάρτυρας κ. Μανιαδάκης, όπως ο ίδιος ο κ Βαξεβάνης κατάθεση ενώπιων σας αλλά και όπως δήλωσε δημοσίως στα ΜΜΕ.

Εξάλλου τόσο εγώ όσο και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς δεν είχαμε καμία απολύτως σχέση ή επαφή με τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος σε δημοσιεύματά του μάλιστα ήταν επιθετικός απέναντί μου. Ακόμα και χθες (10-4-22) σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento υπάρχει επικριτικό δημοσίευμα για εμένα στη σελίδα 15.

Πώς λοιπόν προέκυψε το συμπέρασμα ότι οι εμείς είχαμε την οποιαδήποτε σχέση με τον ανωτέρω ή οποιοδήποτε άλλο δημοσιογράφο και γιατί θα πρέπει να απολογούμαστε διαρκώς για τις εικασίες καθενός των κατηγόρων μας περί δήθεν διαρροής πληροφοριών. Ας αποδείξουν επιτέλους αυτοί που μας κατηγορούν τις αστήριχτες, απαράδεκτες και αναπόδεικτες καταγγελίες τους και ας μην καλούμαστε εμείς απολογούμενοι να αποδείξουμε έτσι και αλλιώς ανύπαρκτες επαφές.

Μετά δε τις σοβαρές αποκαλύψεις του κ. Βαξεβάνη θεωρώ ότι επιβάλλεται η εκ μέρους σας διαβίβαση των σχετικών καταγγελιών στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν τα αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά αλλά και τα τυχόν ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί και σε βάρος μου. Υπάρχει και σχετική αναφορά στη δικογραφία, που είχαμε υποβάλει ενώπιων των αντεισαγγελέων κ. Σοφουλάκη και κ. Ζαχαρή».

Καταγγελία Πολάκη για φωτογραφική διάταξη ώστε να μην κινδυνεύσει το σπίτι του Χατζηνικολάου

Καταγγελία Πολάκη για φωτογραφική διάταξη ώστε να μην κινδυνεύσει το σπίτι του Χατζηνικολάου

«Αποκαλύψεων συνέχεια… Ανάρτηση τρίτη και φαρμακερή, Νίκο Χατζηνικολάου».

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το «Οργισμένο Είδωλο» – Μία προβολή για το αριστούργημα του Μάρτιν Σκορσέζε

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το «Οργισμένο Είδωλο» – Μία προβολή για το αριστούργημα του Μάρτιν Σκορσέζε

Το «Οργισμένο Είδωλο» αποτελεί ένα γνήσιο έργο τέχνης όσο και τον τελευταίο φωτεινό φάρο μιας…

Δημήτρης Πουλικάκος στο Docville για την ιδιωτικοποίηση του νερού: Είμαστε στο «ψόφα και μην βγάζεις άχνα»

Δημήτρης Πουλικάκος στο Docville για την ιδιωτικοποίηση του νερού: Είμαστε στο «ψόφα και μην βγάζεις άχνα»

«Το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως εμπόρευμα διότι χωρίς νερό πεθαίνεις. Βεβαίως και χωρίς…

Ζακ Κωστόπουλος: Οριστικά εκτός φυλακής ο μεσίτης – Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση

Ζακ Κωστόπουλος: Οριστικά εκτός φυλακής ο μεσίτης – Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση

«Επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος - Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι,…