Newsroom

Newsroom

Αποδοκιμάζει, αλλά δεν κατονομάζει, Παπανδρέου και Κακλαμάνη ο Βενιζέλος – Τι απαντά ο πρώην πρωθυπουργός

Σε μία δήλωση που πιο πολύ με ασαφή αφορισμό μοιάζει, παρά με πολιτική αντίδραση, απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «ανταρσία»…

eyaggelos venizelos pasok 0

Σε μία δήλωση που πιο πολύ με ασαφή αφορισμό μοιάζει, παρά με πολιτική αντίδραση, απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «ανταρσία» του Γιώργου Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, χωρίς μάλιστα καν να κατονομάζει τα δύο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  ενώ ειδικά για τη ρύθμιση που αφορά στις τράπεζες, την οποία δεν υπερψήφισαν οι δύο βουλευτές, επεσήμανε ότι αυτή «αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως  τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια».

«Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και κατέληξε: «Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Ο πρώην πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως «πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε», προσθέτοντας ότι «πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι ότι μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε έξαλλος στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή και φέρεται να του είπε «είναι ντροπή σου αυτό που έκανες, δεν με ενημέρωσες καν ούτε ήρθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να πεις τις απόψεις σου. Δεν με έπιασες καν να μου πεις ότι είχες πρόβλημα». Μάλιστα, υπήρχαν και σκέψεις για διαγραφή των δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ωστόσο εγκαταλείφθηκαν λόγω της ήδη μειωμένης κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…