Newsroom

Newsroom

Αποδοκιμασία για τα μέτρα της κυβέρνησης-Μειώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικό ψαλίδισμα της διαφοράς ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφει δημοσκόπηση της Alco, με τους πολίτες να εκφράζονται αρνητικά για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και να βλέπουν εκλογές μέσα στο 2022

dimoskopisi

Στην έρευνα της εταιρείας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, καταγράφεται η ανησυχία των πολιτών για τις ανατιμήσεις με το 42% να αναφέρει ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά. Παράλληλα, το 43% αναφέρει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους, ενώ το 22% απαντά «λίγο».

Αποδοκιμασία καταγράφεται και για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με το 49% να τον αποτιμά αρνητικά και μόλις το 22% να βλέπει θετικά τις αλλαγές.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου, με προβάδισμα 10%, ωστόσο η διαφορά έχει μειωθεί κατά 3 μονάδες, καθώς η κυβέρνηση καταγράφει φθορά.

dimoskopisi

dimoskopisi5

dimoskopisi1

dimoskopisi2

dimoskopisi3

dimoskopisi4

dimoskopisi6

(Πίνακας) Πρόθεση ψήφου σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά, βασική παράμετρος που διαφοροποιεί την κατάσταση εμβολιασμένος ή όχι, είναι η ηλικία και δευτερευόντως η ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση των ατόμων του πληθυσμού.

dimoskopisi7

Απάντηση στους καλοθελητές που θέλουν να συνδέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το αντιμβολιστιακό κίνημα, δίνει ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis S.A..

Στην ανάρτηση του στο Twitter σημειώνει τα εξής:

Παρακαλουθώ από χθες ένα κύμα αρνητικών σχολίων για τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή σε μία έρευνα κοινής γνώμης δημοσιεύθηκε ένας πίνακας στον οποίο φαίνεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου μεταξύ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Θεωρώ πως είναι υποχρέωση μου να επισημάνω από καθήκον, χωρίς καμία διάθεση αντιπαλότητας με κανέναν, ότι εδώ έχουμε κλασική περίπτωση σύγχισης ανάμεσα στην έννοια της συσχέτισης (correlation) και της αιτιότητας (causality). Η βασική παράμετρος που διαφοροποιεί την κατάσταση εμβολιασμένος ή όχι, είναι η ηλικία και δευτερευόντως η ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση των ατόμων του πληθυσμού.

Πράγματι η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκριτικά καλύτερη στους ανεμβολίαστους από ότι στους εμβολιασμένους (αν και ακόμη και σε αυτούς προηγείται οριακά έστω η ΝΔ σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία), αυτό όμως οφείλεται κυρίως στο ότι το εκλογικό του ακροατήριο είναι πιο νεανικό και όχι γιατί οι ψηφοφόροι του είναι από άποψη εναντίον των εμβολιασμών περισσότερο από των άλλων κομμάτων σε στατιστικά σημαντικά ποσοστά.

Εξάλλου εάν δει κανείς τις απόψεις (τι γνώμη έχουν οι άνθρωποι για τους εμβολιασμούς) και όχι τις στάσεις (αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι) Θα διαπιστώσει ότι εκεί που υπάρχουν στατιστικά σημαντικές διαφορές κατά των εμβολιασμών είναι κυρίως στους “αντισυστημικούς” και στην Ακρα Δεξιά και όχι τόσο στην Αριστερά.

Υ.Γ1. Ας δώσουμε ένα αστείο παράδειγμα συσχέτισης χωρίς να υπάρχει αιτιώδης σχέση. Είναι γνωστό ότι στις αγροτικές περιοχές υπάρχουν πολλά αιγοπρόβατα και βοοειδή καθώς βέβαια και κότες οπότε οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερα και φρέσκα αυγά. Υπάρχει δηλαδή συσχέτιση ανάμεσα στην παραγωγή γάλακτος και την παραγωγή αυγών, αλλά δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση. Δεν μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι οι άνθρωποι τρώνε αυγά επειδή έχουν αγελάδες και κατσίκες.

Υ.Γ2. Τα συμπεράσματα μου αυτά έχουν επιβεβαιωθεί σε σειρά μετρήσεων (μέχρι και τον Ιούλιο) και βέβαια Θα ελεγχθούν και πάλι μέσα στο Σεπτέμβριο οπότε και Θα επανέλθω.

Υ.Γ3. Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ αν Θέλει, δε χρειάζεται να “επινοηθούν” κι άλλα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…