Αποδοκίμασε τα συνθήματα κατά του Βενιζέλου και το "λεφτά υπάρχουν" ο Σημίτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός,…

zappeio 0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, άνοιξε την εκδήλωση με ομιλία του ασκώντας κριτική για όσα συνέβησαν τη Δευτέρα κατά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν νοοτροπίες που δεν είναι πια δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Σημίτης.

Μάλιστα, ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας θυμηθούμε τι προκάλεσε στη χώρα και στο κόμμα η διαβεβαίωση ότι “λεφτά υπάρχουν”» και πρόσθεσε πως «όσο λιγότερες κενές διαβεβαιώσεις δίνουμε τόσο πιο υπεύθυνοι θα είμαστε απέναντι στον κόσμο που κουράστηκε από αυτές».

Αναφορικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως «κόμματα εξουσίας χωρίς προοπτική εξουσίας συρρικνώνονται. Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ένα καραβάνι παλαιοπολιτικών που αναζητούμε νέα όαση, γιατί μας έδιωξαν από εκείνη που κατείχαμε». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να τονίσει και την ανάγκη για νέα πρόσωπα στην παράταξη.

Σημείωσε, ακόμη, ότι πολιτική είναι οι στόχοι για τη χώρα και οι κατευθυντήριες γραμμές «και όχι πόσες δόσεις είναι ο ΕΝΦΙΑ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι στην Ελλάδα γίνεται συνεχής συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς ποτέ αυτές να προωθούνται.

Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στις συνομιλίες στο Παρίσι, λέγοντας ότι η τρόικα είναι μια μορφή ελέγχου που περιορίζει την αυτονομία της, ωστόσο, και αν φύγει -που καλό θα ήταν να φύγει-  υπάρχουν άλλοι τρόποι ελέγχου σε όλες τις χώρες-μέλη, ακόμα και σε όσους δεν έχουν υπερβολικά ελλείμματα.

Συνέστησε μάλιστα υπομονή σε όσους πιστεύουν ότι επίκειται αναδιάρθρωση του χρέους, λέγοντας ότι η λύση θα αργήσει και θα έρθει μετά από μακροχρόνια διαπραγμάτευση.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…