Αποχώρηση Αχτσιόγλου-Τεμπονέρα από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Οι πρώτες δηλώσεις τους

Τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησαν από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησαν σε βαρυσήμαντες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

6023775

Δηλώσεις στις κάμερες έκανε η Έφη Αχτσιόγλου αφού αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της Ομπρέλας, της Ομάδας Αχτσιόγλου και της ομάδας Τεμπονέρα.

Το προεδρείο δεν δέχτηκε να τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση καταψήφισης του δημοψηφίσματος.

Η Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «σήμερα έθεσα ένα ζήτημα που είναι υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Αφορά το διάγγελμα που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του κόμματος και κατά πόσο θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα με θέμα της διαγραφή μελών του κόμματος. Πρόκειται για μία πρόταση κατά τη γνώμη μου βαθιά αντιδημοκρατική, αντικαταστατική σε κάθε περίπτωση και προσβλητική για τη λειτουργία του κόμματος ενώ είναι και άκρως διχαστική τελικά για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έθεσα στο σώμα την ανάγκη αυτό το θέμα να ξεκαθαρίσει άμεσα. Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση γιατί δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσουμε για άλλα θέματα αν αυτό το ζήτημα δεν αποσαφηνιστεί.

Είπα μάλιστα ότι η συνεδρίαση είναι άνευ αντικειμένου διότι ο πρόεδρος χθες στο διάγγελμά του είπε ότι θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα ανεξαρτήτως του τι θα πει η κεντρική επιτροπή. Υπ’αυτή την έννοια είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα και για εμάς και για την ίδια τη συλλογική λειτουργία».

Μετά την αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ των στελεχών της Ομπρέλας, της Ομάδας Αχτσιόγλου και της ομάδας Τεμπονέρα, ο Διονύσης Τεμπονέρας σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεντρική Επιτροπή. Στο σημείο που αυτό δεν έγινε δεκτό, δεν μπορούμε με την παρουσία να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας και ανέφερε ότι θα συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα για να λάβουν τις αποφάσεις τους».

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…