Αποβλήθηκε από την ιταλική ομοσπονδία πυγμαχίας ο μποξέρ με τα ναζιστικά τατουάζ

Ο Ιταλός πυγμάχος που αγωνίστηκε το  Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στην Τεργέστη της Ιταλίας, για τον  τελικό της  πυγμαχίας στην κατηγορία super featherweight., προκαλώντας  στο ring τον Μαροκινό αντίπαλο του και όχι μόνο με τα  ναζιστικά τατουάζ, όπως το totenkopf, νεκροκεφαλή των SS, και την επιγραφή “Επιστροφή στο Camelot”, τελικώς αποβλήθηκε από την Ομοσπονδία Πυγμαχίας της χώρας του

unnamed 0

Τα τατουάζ του 28χρονου, Μικέλε Μπρόιλι, καταγγέλθηκαν από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον αγώνα που έδωσε (και στον οποίο έχασε) το περασμένο Σάββατο στην Τεργέστη για την διεκδίκηση του τίτλου του Ιταλού πρωταθλητή στην κατηγορία των υπερελαφρών βαρών.

 

Ο αντίπαλός του, Χασάν Νουρντίν, ο οποίος είναι Μαροκινός μετανάστης, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ένιωσε «αηδία» όταν «είδε τα τατουάζ στο σώμα του Μπρόιλι να υμνούν τον ναζισμό».

3TVwuFy 0qmiA15m346YamHTBAwE84Ke5uIhmB2f1GBNWoFzxAy

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», η οποία θεωρεί «απαράδεκτο» που επετράπη στον πυγμάχο να μπει στο ρινγκ με αυτά τα τατουάζ, ο Ιταλός είχε πολλά «ναζιστικά σύμβολα» στο στήθος του.

Η πειθαρχική επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, που συνεδρίασε σήμερα (23/9), αποφάσισε να αποβάλει τον Μπρόιλι από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τουλάχιστον έως τις 19 Νοεμβρίου, ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί για το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας που άνοιξε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

 

Michele Broili. Credit: Instagram/@michelebroili93
 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…