ΜΚ

Μιχάλης Καρχιμάκης

Από τους πολιτικούς δεν έλειψε ποτέ η δύναμη,έλειψε όμως η θέληση

Ποτέ αλλοτε μέχρι σήμερα και αυτο οφείλουμε να το παραδεχτούμε και να επιχειρούμε να το αλλάξουμε,ο οικονομικός τομέας και το διεθνές κεφάλαιο δεν επιβλήθηκαν με τόση αλαζονεια στην πολιτική ,θετοντας σε ανυποληψία τους εκπροσώπους της.

jr korpa eEaQalR47gw unsplash

Του Μιχάλη Καρχιμάκη
π.Υπουργός,π.Γραμματέας ΠΑ.ΣΟ.Κ,μέλος του πολιτικού συμβουλίου .
Β περιφέρεια Αθήνας Δυτικός Τομέας 

Η έννοια της  Αλλαγης δεν ειναι απλα απαραιτητη στην πολιτικη, ειναι η ιδια η πολιτικη.

Είναι οι οριακές  στιγμές που καλούμαστε να επαναπροσδιοριστούμε.

Είναι οι κορυφαίες και τολμηρές στιγμες των  απαιτούμενων πολιτικων συγκρούσεων,αλλα και της αυτοκριτικής.

Γι αυτο στην πρώτη γραμμή της πολιτικής πρεπει να βρίσκονται ανθρωποι  με όραμα,ήθος και ψυχή.

Ανθρωποι που δεν φοβούνται να δώσουν μάχες ,ανταποκρινόμενοι στις νέες αναγκες του σήμερα και του αύριο ,με πρόσημο το δημόσιο και το κοινωνικό όφελος.

Πολιτικοί που τολμούν διαρκώς την αλλαγή.

Γιατί μόνο στην ουσία της βρίσκεται η πρόοδος.

Σήμερα οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας ,για μια ακόμη φορά καλούνται με σταθερή βάση τις αρχές και τις αξίες δημοκρατικού σοσιαλισμου ,την πίστη για την διεύρυνση της οικονομικής και της κοινωνικης δημοκρατιας και την πεποίθηση.για την εδραίωση του κράτους δικαίου να προχωρήσουν σε μια νέα προοδευτική επανεκκίνηση.

Αυτό δεν ειναι ευκολο να συμβεί ,αλλά είναι απαραίτητο.

Δεν είναι εύκολο γιατι ,πρώτον,

Η σοσιαλδημοκρατία ,επιβάλλεται ,οχι μονο να βγει απο την στασιμότητα που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια,αλλά να το κάνει με τρόπο που να τροφοδοτήσει και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα στους πολιτικούς και τους κοινωνικους της συμμάχους που επιδιώκει να εκπροσωπήσει,ετσι ώστε να μην υπάρξει πολιτικο κενό που θα επιτρέψει μέσα στη διεθνη δίνη να ξεπηδησουν πολιτικα ακραία υποκατάστατα.

Δεύτερον ,γιατί η επιδιωκόμενη αλλαγή εχει απο την φύση της πολλούς εχθρούς.

Εχει εχθρούς τους εκφραστές του συντηρητισμού, τα αρπακτικά και τα άπληστα ,χωρίς αρχές ένστικτα του νεοκαπιταλισμού.

Εχει εχθρούς όλους εκείνους που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμια τους ,μέσα από την συντήρηση της κρατικης γραφειοκρατίας και τις τρύπες της διοίκησης λαφυραγωγώ ντας τον εθνικό πλούτο.

Εχει εχθρούς όσους επιδιώκουν ένα πολιτικό σύστημα απαξιωμένο, χειραγωγημένο και εκβιαζόμενο απο διαφορα κεντρα οικονομικης και αλλων εκδοχων επιρροής,με εύθραυστα και κατακερματισμένα κόμματα.

Και επειδή στη ζωή όπως και στην πολιτική μια χαμένη στιγμή μια χαμένη ευκαιρία δεν επιστρέφει,το κίνημα μας που ιστορικα κατοχυρώθηκε στις μεγάλες λαϊκές μάζες που το πίστεψαν και το εμπιστεύτηκαν ως ο χώρος των αρχών και των αξιών ,ο χώρος που κυρίως μας έκανε περήφανους,μαζί και όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας  ,εχουμε υποχρέωση να παρέμβουμε στα νέα κοινωνικά τεκταινόμενα ,με ενα αληθινό και ενοποιητικό λογο,αλλα και με μια κοινή στρατηγικη και ιδεολογικοπολιτική ηγεμονία.

Γιατί έχουμε βαθιά την ευθύνη να βρισκόμαστε σε μια διαρκη αντιπαράθεση με εκείνους τους αντιπάλους ,επαναφέροντας με την στάση μας  την πολιτική στο προσκήνιο ως πρωτοπόρα δύναμη και ως αντίβαρο σε ένα σύστημα συμφερόντων που επιχειρεί να την καθυποτάξει.

Ενός συστήματος που σήμερα επιχειρεί να καθιερώσει τον θρίαμβο του,με ένα αμιγώς χρηματοπιστωτικό χαρακτήρα που ουσιαστικά δεν συνδέεται  με την πραγματική οικονομία.

Ενός συστήματος ,που επιλέγει να εμφανίσει το πιο σκληρό του προσωπείο,καταργώντας στην ουσία κάθε συνεργασία με το κράτος και τις δυνάμεις της εργασίας.

Ενός συστήματος που πολλαπλασιάζει την κερδοσκοπία στον χρηματοπιστωτικό τομέα ,απορρυθμίζοντας την παραγωγή και τις αγορές.

Ενός συστήματος που δημιουργει μια κοινωνία με κάστες ,προνόμια και εκατομμύρια ανέργους.

Ενός συστήματος που ποτέ άλλοτε ,μέχρι σήμερα και αυτό οφείλουμε να το παραδεχτούμε και να επιχειρούμε  να το αλλάξουμε ,ο οικονομικος τομέας ,το διεθνές κεφάλαιο και τα συστήματα συμφερόντων ,δεν επιβλήθηκαν με τόση αλαζονεία στην πολιτική θέτοντας σε ανυποληψία τους εκπροσώπους της.

Εχουμε λοιπόν βαθιά την ευθύνη να μην προδώσουμε την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δοκιμάζεται που  παρακολουθεί αμήχανη  τα τεκταινόμενα ,με ελλειμμα εμπιστοσύνης και με κυρίαρχη την αγωνία για το μέλλον της. 

Με δεδομένο λοιπόν ότι “εν αρχή ην  η πολιτική” και με γεγονός ότι οι περιγραφές για την κρίση που αφορούν και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη  Ευρώπη ,έχουν πλέον περισσέψει .

Ας ανοίξουμε τον δρόμο σε προσεγγίσεις και πολιτικές για το τι πρέπει να αλλαξει ,μιας και οι εποχές αλλάζουν.

Ειναι η περίοδος που δεν πρέπει να χαθεί,η περίοδος που η μάχη πρέπει να δοθεί ,με νέες ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές που δεν θα παραγνωρίζουν την διεθνή πραγματικότητα αλλά θα πατούν γερά πάνω σε αυτήν.

Με όπλο μας μια νέα πολιτική συγκρότηση ,αυτόνομη απο κεντρα οικονομικής και όποιας άλλης δύναμης ,εχουμε ευθυνη να αντιπαρατεθούμε να κερδίσουμε το παρόν και να παραδώσουμε το μέλλον σε μια εθνική αλλα και πανευρωπαϊκή προοδευτικη συσπειρωση με αποστολή μια νέα οικονομικη ρύθμιση που θα ομαλοποιεί την αγορά και θα διανέμει δίκαια τον παραγόμενο πλούτο.

Και μπορούμε να κερδίσουμε την μάχη ,γιατί είμαστε οι πολλοί και απέναντι μας στέκονται οι λίγοι κάθε εκδοχής.

Εκείνοι που αλλο δεν κάνουν παρα να μηχανεύονται πως θα αρπάξουν τον μόχθο των πολλών.

Και μπορούμε να κερδίσουμε την μάχη αυτή ,γιατί εμείς έχουμε την δύναμη.

Γιατί ας το παραδεχτούμε.

Από τους πολιτικούς ποτε δεν έλειψε η δύναμη. 

έλειπε όμως η θέληση και αυτο είναι μια βαθιά και αναγκαία αλλαγή που πρέπει να γίνει.

Γιατι με την θέληση δημιουργείς και προσφέρεις στον ανθρωπο και την κοινωνία πάρα πολλά και αυτό είναι απόδειξη ,ότι δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο αλλά και τίποτα ακατόρθωτο.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών

Γυναικοκτονία – Άγιοι Ανάργυροι: Οι δικηγόροι της οικογένειας της Κυριακής καταγγέλλουν απόπειρα συγκάλυψης

4216295 252863 443798 252863 444004 type12140

Γυναικοκτονία – Άγιοι Ανάργυροι: Οι δικηγόροι της οικογένειας της Κυριακής καταγγέλλουν απόπειρα συγκάλυψης

Όπως υπογραμμίζουν στο documentonews.gr, δυόμιση μήνες μετά τη δολοφονία της άτυχης Κυριακής, ακόμη δεν έχουν…