Newsroom

Newsroom

Από τον υπουργικό θώκο στο… delivery

Ο Σάγεντ Σαντάτ ήταν υπουργός Επικοινωνιών στην αφγανική κυβέρνηση προτού εγκατασταθεί στη Γερμανία τον περασμένο Δεκέμβριο ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Σήμερα εργάζεται ως διανομέας στη Λειψία, στην ανατολική Γερμανία, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

E9YcUK6XIAcl21Q

Ο Σαγέντ Σαντάντ, πρώην υπουργός του Αφγανιστάν, που ζει στη Γερμανία, λέει ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ζει και εργάζεται ως διανομέας στη Γερμανία. Πριν από δύο χρόνια όμως ήταν υπουργός Επικοινωνιών στο Αφγανιστάν.

Η ζωή του άλλαξε ριζικά όταν μετά από διαφωνία του με τον Πρόεδρο της κυβέρνησης, Ασράφ Γκανί το 2018, αποχώρησε από την κυβέρνηση. Δύο χρόνια αργότερα αποφάσισε να μεταναστεύσει στη Γερμανία.

Με πτυχίο στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, ο Σαντάατ ήλπιζε να βρει μια σχετική δουλειά στη Γερμανία. Όμως, με δεδομένο ότι δεν γνώριζε την γλώσσα, είχε ελάχιστες πιθανότητες.

«Όλοι πρέπει να εργαστούν. Όταν έχεις έξοδα, πληρώνεις νοίκι, πρέπει να αγοράσεις τρόφιμα και τα καθημερινά σου έξοδα, πρέπει να εργαστείς», λέει ο ίδιος.

Στα 49 του κάνει μαθήματα Γερμανικών το πρωί και το απόγευμα δουλεύει ως διανομέας με ποδήλατο στη Λειψία. Ο ίδιος λέει ότι ορισμένοι στην πατρίδα του σχολίασαν αρνητικά την απόφασή του να κάνει μια τέτοια δουλειά έχοντας υπηρετήσει στην κυβέρνηση επί δύο χρόνια μέχρι το 2018. Αλλά για εκείνον σήμερα, η δουλειά είναι δουλειά.

«Είμαι περήφανος που δουλεύω ως διανομέας. Διαφορετικά θα ήμουν ένας διεφθαρμένος υπουργός. Θα μπορούσα να είχα βγάλει εκατομμύρια δολάρια και να αγοράσω κτήρια ή ξενοδοχεία εδώ ή στο Ντουμπάι και δεν θα χρειαζόταν να δουλέψω».

Αντίθετα, είναι χαρούμενος όπως λέει που η συνείδησή του είναι καθαρή και δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να αισθάνεται ένοχος.

Η ιστορία του απέκτησε τώρα δημοσιότητα λόγω του χάους που επικρατεί στη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Συγγενείς και φίλοι του θέλουν και εκείνοι να φύγουν ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε μια πτήση όπως και χιλιάδες άλλοι στην Καμπούλ που περιμένουν το ίδιο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…