“Από τον πισινό της μυλωνούς ζητάς ορθογραφία;”

Μου ήρθε στο νου η γνωστή φράση περί της ορθογραφίας του πισινού της μυλωνούς όταν διάβασα τη συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Α. Λοβέρδου, στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political. 

Λοβέρδος 1

Η φράση, στην καθαυτό σημασία της, σημαίνει “μην έχεις αξιώσεις καλής συμπεριφοράς από ανόητους και κακοαναθρεμμένους ανθρώπους” ή, για να γενικεύσουμε λίγο, μην ψάχνεις να βρεις κάτι το υψηλό εκεί που δεν υπάρχει. Η φράση γεννήθηκε (πιθανότατα) από μιαν ευτράπελη διήγηση, πρόγονο των σημερινών ανεκδότων. Σύμφωνα με τον μύθο, η μυλωνού είχε καθίσει πάνω σ’ ένα ανοιχτό σακί αλεύρι και άφησε αποτύπωμα. Πέρασε αργότερα από εκεί ο δάσκαλος, και νόμισε πως είδε γράμματα, που νόμισε πως σχημάτιζαν μια λέξη, αλλά… ανορθόγραφη. “Δεν θέλει όμικρον, θέλει ωμέγα”, είπε. “Από της μυλωνούς τον πισινό ζητάς ορθογραφία, κυρ δάσκαλε;” του φώναξε από μέσα ο μυλωνάς. (https://sarantakos.wordpress.com).

Μου ήρθε στο νου η γνωστή φράση περί της ορθογραφίας του πισινού της μυλωνούς όταν διάβασα τη συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Α. Λοβέρδου, στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political. Μιλάει πάλι για απόπειρα δολοφονίας και πολιτική και ηθική εξόντωσή του με τους “κουκουλοφόρους” και το “παραδικαστικό κύκλωμα” στη “σκευωρία” Novartis κλπ., κλπ. Χιλιοειπωμένες και δακρύβρεχτες “ανορθογραφίες” του πισινού της μυλωνούς!!! Ενός υπόδικου “πισινού” ο οποίος έχει το αναφέρετο δικαίωμα να υπερασπίζεται την “ορθογραφία” του, αρκεί να μη υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Διότι στις ΗΠΑ η “ορθογραφία” γράφεται με λέξεις όπως “σκάνδαλο Novartis”, “μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος”, “θηριώδης αποζημίωση των ΗΠΑ από την παραδοχή της Novartis για τις κομπίνες της εταιρείας και των χρηματισμό αξιωματούχων στην Ελλάδα”.  

Στην καθ’ ημάς Ανατολή η μυλωνού φυλάει τον πισινό της με τις ευλογίες και τις “ανορθογραφίες” της πεφωτισμένης Δεξιάς του Μητσοτάκη που φρόντισε νωρίς-νωρίς να εκπαραθυρώσει την “ανορθόγραφη” Τουλουπάκη. Χρωστάει λοιπόν τόσο η μυλωνού όσο κι ο πισινός της στους προστάτες της. Χρωστάει και φοβάται συγχρόνως. Ναι μεν βρέθηκαν οι πολιτικοί προστάτες της αλλά αν πέσει σε τίποτα “ορθογράφους” δικαστές όπως εκείνοι που έβγαλαν στα fora τις “ανορθογραφίες” των ομογάλακτων πισινών του Άκη, του Μαντέλη, του Γιάννου, του Τσουκάτου; Τότε μαύρο φίδι ….

Ως εκ τούτου το χρέος της μυλωνούς έχει μετατραπεί σε χρεόγραφο μετά υποθήκης προς τη Δεξιά του Μητσοτάκη με τίτλο: “Σε καμία μορφή προοδευτικής διακυβέρνησης δεν έχει θέση η πολιτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί σύνθεση και επιτομή λαϊκισμού και δημαγωγίας, ανικανότητας και ανευθυνότητας”. Αυτά λέει στη συνέντευξή της η μυλωνού που προορίζει τον εαυτό της για χαλίφη στη θέση του μυλωνά. Για να μπορεί ευκολότερα ο “μύλος” και ο πισινός της να “ανορθογραφούν” στο αφήγημα του Μητσοτάκη, του Άδωνη και των ολιγαρχών που τους στηρίζουν.

 Και κλείνουμε παραφράζοντας: “Καλύτερα να χάνει η μυλωνού στο “τένις” από τον Άδωνη παρά να βγάλει όνομα ο πισινός της”…    

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…