Από τον Λιγνάδη στον Φουρθιώτη

Δύο περιστατικά συνεργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη με βιαστές και ανθρώπους της νύχτας σε λίγους μόνο μήνες είναι πολλά για να περάσουν απαρατήρητα

Γιάννης Μυλόπουλος 29/04/2021 | 11:00

Προσήχθη, συνελήφθη και διώκεται για βαριές κατηγορίες ο πριν λίγες μέρες προστατευόμενος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αστυνομική μάλιστα φρουρά, Μένιος Φουρθιώτης.

Πλήρωσε, λέει, 40.000 Ευρώ σε δύο ποινικούς για να πυροβολήσουν τη μάντρα του σπιτιού του για ξεκάρφωμα, για να αποδείξει ότι χρειάζεται αστυνομική προστασία.

Κι ακόμη τους πλήρωσε για να πυροβολήσουν τη μάντρα του σπιτιού του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, προς εκφοβισμό.

Ποιος αλήθεια έχει και πληρώνει σήμερα 40.000 Ευρώ για να εκφοβίσει απλώς ένα δημοσιογράφο; Αυτά, στα αστυνομικά που βλέπω στο σινεμά και στο Netflix, τα αποκαλούν... συμβόλαια θανάτου.

Ο Φουρθιώτης, εκτός που είχε εξασφαλίσει αστυνομική προστασία, (με τι πλάτες;), σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας έμπαινε σε γραφεία υπουργών και τα έκανε λίμπα, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας. Με ποίου πλάτες;

Επιπλέον είχε πάρει οικονομική ενίσχυση από τη λίστα Πέτσα για μια ιστοσελίδα ανύπαρκτη, τη στιγμή που εφημερίδες σαν το Documento δεν είχαν πάρει ούτε ευρώ.

Πριν λίγο καιρό είχαμε παρόμοια περίπτωση με τον Δημήτρη ΛΙΓΝΑΔΗ. Προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης και φίλος του πρωθυπουργού.

Τον είχαν διορίσει, κατά παράβαση του νόμου χωρίς διαγωνισμό, (γιατί άραγε;), επικεφαλής στο Εθνικό Θέατρο.

Ενώ βοούσε ο τόπος ότι επρόκειτο περί παιδεραστή και παιδοβιαστή, με βαριές κατηγορίες σε βάρος του από το παρελθόν, από τη θητεία του ως καθηγητή στο Αρσάκειο και στο Εθνικό θέατρο. Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού μάλιστα, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, τον είχε αποβάλει από το θέατρο γι’ αυτό το λόγο. Δεν τα ήξεραν, άραγε, στην κυβέρνηση αυτά;

Εδώ δύο τινά συμβαίνουν:

1. Ή έχουμε μια κυβέρνηση αφελών, που τους πιάνει κορόιδο ο κάθε απατεώνας, εγκληματίας, παράνομος και παραβάτης του νόμου, πείθοντάς την να του εμπιστεύεται δημόσιες θέσεις και να του δίνει δημόσιο χρήμα. Στο ενδεχόμενο αυτό έχουμε μια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κυβέρνηση, που εκ του αποτελέσματος δεν είναι ικανή να διαχειριστεί τα δημόσια πράγματα.
Η δημόσια συγγνώμη είναι το λιγότερο που περιμένουμε από αυτούς.

2. Ή έχουμε μια κυβέρνηση ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ, που συνεργάζεται εκ συστήματος με εγκληματίες και παρανόμους, προφανώς γιατί αυτοί βρίσκουν έδαφος συναλλαγής στους κόλπους της. Σε αυτό το ενδεχόμενο περιμένουμε διώξεις μεγαλόσχημων κυβερνητικών παραγόντων και βέβαια παραιτήσεις.

Δύο περιστατικά συνεργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη με βιαστές και ανθρώπους της νύχτας σε λίγους μόνο μήνες είναι πολλά για να περάσουν απαρατήρητα.

Η δημόσια καταδίκη και κατακραυγή εναντίον μιας κυβέρνησης που είτε είναι επικίνδυνη για το δημόσιο συμφέρον, είτε διεφθαρμένη, είναι αυτό που αναμένεται ως υγιής αντίδραση από ένα πολιτικό σύστημα και μια κοινωνία που δεν έχουν διαβρωθεί από τη διαφθορά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr