ΓΜ

Γιάννης Μοίρας

Από τον Χατζηδάκη στον Καμμένο και από τον Φλαμπουράρη στον Μπογδάνο

Σαφώς οι πράξεις βίας είναι ανεπίτρεπτες και αποτρόπαιες. Όχι όμως να μας το παίζει αθώος των πράξεων και των πεπραγμένων του κόμματος και της παράταξής του ο κάθε “χ” ή “ψ” Μπογδάνος!

5234544

Ζητούσαν λοιπόν να καταδικάσουμε απερίφραστα τις μπουνιές και τις ομπρελιές που είχε φάει παραδίπλα στο Σύνταγμα από “αγανακτισμένους” ο Κωστής Χατζηδάκης. Δεκέμβρη του 2010. Και πολύ σωστά έκαναν! Προσωπικά, είχα καταδικάσει την επίθεση αυτή δίχως να χάσω δευτερόλεπτο. Από ότι θυμάμαι απερίφραστη ήταν η καταδίκη και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή (Μουλόπουλος-Κριτσωτάκης), μολονότι ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής υπαινίχθηκε ευθύνες του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιποκίτευσης. Όταν όμως Σεπτέμβρη του 2013 στο Κερατσίνι, είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση με λοστούς και καδρόνια από παρακρατικούς που παρίσταναν τους δήθεν αναρχικούς ο Πάνος Καμμένος, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν κάνει σκατά καταδίκη. Για «απαράδεκτη επίθεση» έκανε λόγο η ΝΔ, έτσι για τα μάτια του κόσμου, αλλά από την άλλη πλευρά έχυσε χολή κατά του θύματος σημειώνοντας πως «δυστυχώς αυτό είναι συνέπεια της «ρητορικής της βίας και της στρατηγικής της έντασης». Ακόμη πιο προκλητική ήταν η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, με τη Χαρικλάου Τρικούπη να καταδικάζει το όλο περιστατικό και «τη βία από όπου και αν προέρχεται», «εκφράζοντας όμως και την ελπίδα ο κ. Καμμένος να αντιληφθεί την ευθύνη των λόγων του». Μιλάμε για ξευτίλες! Οι δικές σας οι ομάδες και τα trolls, απευθύνομαι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν που μέσα στο Facebook, στο Twitter, στο YouTube κτλ. διακινούσαν με χλευαστικά και πανηγυρικά σχόλια το βίντεο που έτρεχε να σωθεί με το πουκάμισο μέσα στο αίμα και το παντελόνι μισοκατεβασμένο; Έκανε βέβαια αργότερα τη γνωστή -ανάμεσα σε αναρίθμητες άλλες- γκάφα του ο Καμμένος να μιλήσει για «λιντσάρισμα Πάχτα», έσπευσε όμως μετά να διευκρινίσει ότι εννοούσε «λιντσάρισμα στην κάλπη των αυτοδιοικητικών του 2014». Προσωπικά, τον πίστεψα, διότι ποτέ δεν είχε σύμμαχό του τον στρωτό πολιτικό λόγο σε στρωτά ελληνικά και βέβαια να θυμηθούμε και τη φράση του Γιάννη Μπουτάρη εντός του δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη για «κρεμάλα στον χοντρό».

Ερχόμαστε σήμερα στην επίθεση στο σπίτι του Μπογδάνου.

Προφανώς και καταδικάζεται η επίθεση αυτή. Με ό,τι προκλητικό και χυδαίο και αν έχει εκστομίσει ο γνωστός συμπλεγματίας. Στη Δημοκρατία, οι πολιτικές διαφορές αντιμετωπίζονται μονάχα με τον πολιτικό διάλογο και τη δύναμη του λόγου, ακόμη και το χειρότερο καθίκι να έχεις απέναντί σου, ούτε με γκαζάκια, ούτε με βία, ούτε καν με ύβρεις και απειλές. Πείτε όμως ρε τσόγλανοι, στις απανωτές επιθέσεις τις οποίες έχει επανειλημμένως δεχτεί στο σπίτι του ένας άνθρωπος ο οποίος ουδέποτε έχει πειράξει μυρμήγκι και ούτε έχει ποτέ προκαλέσει, ένας άνθρωπος πράος, ήσυχος, πολιτισμένος και τέρμα δημοκράτης, για τον Αλέκο Φλαμπουράρη μιλάω, πόσο συχνές και κυρίως, πόσο ειλικρινείς έχουν υπάρξει οι καταδίκες σας; Εσείς δεν είστε που τον είχατε και που τον έχετε στοχοποιήσει επανειλημμένως με ένα σωρό κατασκευασμένα, ασύστολα ψέματα και τερατώδεις συκοφαντίες, τη μία για μία εργολαβική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την άλλη με το ναυτικό ατύχημα στην Αίγινα, την τρίτη με την υπόθεση Folli Follie κ.ο.κ. Εσείς δεν είστε ρε μπόγδανοι που εφαρμόζοντας την εθνικιστική και φασιστική πολιτική της περικεφαλαίας, παρέα με τους Χρυσαυγίτες κολλητούς σας τους οποίους και ενσωματώσατε εκλογικά ως προς τις ψήφους και τα ποσοστά τους, προκαλέσατε και εμμέσως υποκινήσατε τις εμπρηστικές, τρομοκρατικές, εκφοβιστικές επιθέσεις τραμπουκοφασιστών και σύγχρονων χιτών στα γραφεία, ακόμη και στα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο συχνές και κυρίως, πόσο ειλικρινείς, ήταν τότε οι καταδίκες σας; Ακόμη και την περασμένη βδομάδα έγινε μία τέτοια επίθεση στο σπίτι του Αστέριου Καστόρη.

Και τώρα, εμφανίζεται ο Μπογδάνος ως Μαινάδα, παρά την σε δικαιολογημένο βαθμό σύγχυσή του, να φωτογραφίζει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ με την αποψινή δήλωση που έκανε στα κανάλια.

Σαφώς οι πράξεις βίας, σε βάρος όχι μονάχα των πολιτικών αλλά και των πολιτών, είναι ανεπίτρεπτες και αποτρόπαιες και οι δράστες πρέπει να δέχονται ανελέητο κυνηγητό από τον νόμο μέχρι τη σύλληψη και την καταδίκη τους.

Όχι όμως να μας το παίζει αθώος των πράξεων και των πεπραγμένων του κόμματος και της παράταξής του ο κάθε “χ” ή “ψ” Μπογδάνος! Κάπου ώπα δηλαδή!!!

Πηγή: Ανάρτηση του Γιάννη Μοίρα στο Facebook

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…