ΘΚ

Θανάσης Καμπαγιάννης

Από τον Άννα στον Καϊάφα

Δεν αρκεί να νίψει τας χείρας του ο Πόντιος Πιλάτος. Πρέπει να οδηγηθεί ο κρατούμενος από τον Άννα στον Καϊάφα για να ολοκληρωθεί το δράμα.

4284299 0 2

Η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της, αν και με δική της πολιτική απόφαση δημιούργησε το σημερινό αδιέξοδο.

Νομοθέτησε έναν νόμο που ποτέ δεν εφάρμοσε. Ο κρατούμενος δεν επέστρεψε ποτέ στον Κορυδαλλό, όπως θριαμβολογούσαν ότι θα συμβεί οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο. Τώρα, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών δεν συνεδριάζει για να εξετάσει το αίτημα μεταγωγής στον Κορυδαλλό, δηλαδή το αίτημα εφαρμογής του νόμου! Και ο Υπουργός ή η ΓΓ δεν κάνουν χρήση της έκτακτης εξουσίας τους να αποφασίσουν μεταγωγή εν όψει του κινδύνου για τη ζωή του κρατούμενου.

Τώρα, ο κρατούμενος πρέπει να οδηγηθεί από τον Άννα στον Καϊάφα. Και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της δήλωσης αναρμοδιότητας αμφοτέρων: οι ποινικοί δικαστές να πουν ότι η πράξη πρέπει να προσβληθεί στα διοικητικά δικαστήρια και οι διοικητικοί δικαστές να ανταπαντήσουν ότι η πράξη μεταγωγής αφορά την έκτιση της ποινής και άρα είναι αναρμόδιοι να την ελέγξουν.

Την ίδια στιγμή, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να χαθεί ανθρώπινη ζωή.

«Μα πώς τολμάτε, αντίχριστοι», θα αντιγυρίσει το ακροδεξιό λαγωνικό, «να συγκρίνετε τον δολοφόνο Κουφοντίνα με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό;».

Και θα απαντήσουμε με το γνωστό χωρίο: «Ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε, γυμνός και δεν με ντύσατε, ασθενής και σε φυλακή και δεν με επισκεφθήκατε. Τότε, θα του απαντήσουν κι αυτοί, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένον ή γυμνό ή ασθενή ή σε φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμε; Τότε, θα τους απαντήσει, λέγοντας: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον δεν το κάνατε αυτό σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους, δεν το κάνατε ούτε σε μένα.»
Με όλο αυτό το απάνθρωπο αίσχος των ημερών κατά του συγκεκριμένου κρατούμενου, η ήττα σας είναι τέλεια: γιατί καταπατάτε τη διάταξη του δικού σας νόμου, τις προβλέψεις του δικού σας Κράτους Δικαίου, τα λόγια του δικού σας Ευαγγελίου.

Εμείς, οι εκτός νόμου, οι εκτός Κράτους Δικαίου, οι εκτός Ευαγγελίου, θα είμαστε και σήμερα στις 6μμ στο Σύνταγμα.

*Από το facebook του Θανάση Καμπαγιάννη

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…